XS
SM
MD
LG

Teške optužbe na domaćina i sudije iz Lokomotive Miričina

Slomljena noga Uroša Đukića

Ekipa Lokomotive iz Miričine je juče gostovala kod Mladosti u Malešićima, u okviru 5. Kola Druge lige Federacije BiH, grupa sjever. Poraženi su rezultatom 6:1, a jutros su se oglasili saopštenjem na svojoj Fejsbuk stranici.Iznijeli su teške optužbe na domaći tim i sudije.Njihovom igraču Urošu Đukiću su slomili nogu! Prenosimo ga uz manje korekcije:     

''Kažu da je jutro pametnije od večeri.
Evo osvanuo je novi dan, a gorčina nakon dešavanja u Malešićima je još veća.
Kada premotamo film unazad, dolazimo do zaključka da je jučerašnje gostovanje bilo ubjedljivo najgore i najjadnije od milion prethodnih.
Rekapitulacija samog meča važan je za sudijsko iživljavanje.
Već 2.minut,oštar start domaćih mesara nad Ahmetovićem, sudija svira prekršaj za domaćina, isključenje za pomoćnog trenera Lokomotive, na sugestiju pomoćnika Rešada Mehanovića.
Idemo dalje, 5.minut gruba igra domaćina, sudija svaki grublje start domaćih igrača dosuđuje prekršaj domaćinu
19.minut, pola metra od glavnog sudije Murisa Mehinović M igrač domaćih Hazim Iljazović namjernim grubim prekršajem sa dvije noge lomi stajnu nogu našeg fudbalera Uroša Đukića. U tim momentima mogli su se vidjeti osmijesi na licima redara jučerašnjeg meča, dok sudija iako je bio samo pola metra udaljen od ovog starta za zatvora, domaćem igraču u prvi mah dodjeljuje samo žuti karton,  a to je izazvalo burnu reakciju na tribinama. Prekid je trajao oko 15 minuta, a nakon konsultacija sa delegatom jučerašnjeg meča sudija daje crveni karton  Iljazoviću te našem igraču Muminoviću, koji je prema riječima pomoćnika Rešada Mehanović  uputio prigovor na sve što se dešavalo od početka meča. Iako su naši trener i igrači moljeni da napuste teren ,a zbog ponašanja kako sudija, tako i domaćina, ipak je Osmanhodžić odlučio da nastavi meč.
Naši igrači su imali podršku od blizu 100 navijača Lokomotive koji prata Lokose gdje god da igraju. To je bio i dodatni motiv za sve njih, da pokušaju ipak da naprave nešto i izmijene još u četvrtak napisani scenario jučerašnjeg meča.
25. minut prvi slobodni udarac za našu ekipu, nakon još jednog u nizu brutalnih startova domaćih igrača, izvodi Eldin  Musić  sa nekih 30 metara i šalje direktno loptu iza leđa golmana domaćih. Slavlje velikog broja navijača i igrača naše ekipe prekida sudijski zvižduk i signaliziranje ofsajda od strane pomoćnika Enira Sejdić. Musić dobija prvi žuti karton zbog toga što je dao gol i slavio.
I dalje domaćini igraju pregrubo i traže žrtvu za lomljenje noge . Naši mladi igrači nošeni podrškom velikog broja navijača ipak nastavljaju da se bore,  a Eldin  Musić  u napadu pravi dar mar i poigrava se sa svojim čuvarom i bivšim igračem Lokomotive Damirom  Omerovićem. Svaki dodir sa loptom je opasnost po gol domaćih. Vidio je to i sudija pa je dodatno motivisao domaće igrače dozvoljavajući im da vuku, udaraju Musića kad god im se ukaže prilika za to i sve to je prolazilo nekažnjeno.
38.minut i erupcija oduševljenja na stadionu Luke, kada je Ahmetović postigao gol i donio prednost našoj ekipi. Glavni sudija je dugo gledao u Sejdića nadajući se još jednom ofsajdu, ali nažalost po njih Ahmetović je sam sve uradio ovaj put .

Foto: Fejsbuk stranica Lokomotiva Miričina 

47. sam početak drugog poluvremena je donio i konačnu odluku i riješio ovaj meč. Sudija nakon napucavanja našeg igrača Musića daje drugi žuti karton našem najboljem igraču i igraču koji je bio konstantna opasnost po gol domaćih i time stavio tačku na i na ovom meču. Od tog momenta naši igrači su stali sa igrom i shvatili da je zdravlje preče od bilo kakve seoske koride i sudijskog iživljavanja.
Naš jučerašnji domaćin od juče više nema dobrodošlicu u Miričinu. Doći će oni na proljeće sa svojim sudijama ponovo i tražiti pošteno suđenje . Ali na kraju krajeva neka ona ko tebe kamenom ti njega kruhom u ovom slučaju ne važi više. Za naše domaćine od juče važi da vraćamo duplo gore na sve ono što su oni nama uradili. Sramotno, za jedan nazovi derbi da se iz godine u godinu, iz sezone u sezoni dešava isto. Ovaj put gore nego ikad.
A sudije uskoro neće imati kome suditi . Ali dao Bog da njima bude suđeno.
Ekipa Čelić je još prošle godine uvidjela gdje je upala i u kakvo leglo kriminala je ušla. Stoga su , uprkos možda naj boljim uslovima koje jedan klub ima što se infrastrukture tiče, odlučili da ove godine ispadnu iz ove lige i da je zauvijek napuste. Krenuće njihovim stopama i mnoge druge ekipe. Pa neka onda sudije dijele nepravdu šačici ekipa koje vedre i oblače u sudijskoj organizaciji.
Zna se koji timovi "moraju" pobijediti kući. Zna se na kojim mečevima zbog famozne igre tri za tri ne dolazi više od 30 gledalaca .
Mi smo nakon poraza u Mionici zahvalili se našim domaćinima što su nam obezbijedili uslove da igramo ( suđenje i fer igra domaćina), nakon poraza u Miričini od Seone čestitali gostima jer imaju dobru ekipu, ali osuli drvlje i kamenje na suđenje jer su sudije prije meča bile na dogovorima kod predsjednika Seone gospodina Selimovića. U Mahali čestitali domaćinima na gostoprimstvu.
Ovo juče od početka do kraja je za svaku osudu.  I treba da se javno kaže. Dosta više krkanluka , seljakluka , iživljavanja.  I mi smo nekada morali pobjeđivati pa smo se kao publika grozili nekih sudijskog odluka.
UO Lokomotiva Miričina će se oglasiti o jučerašnjim dešavanjima, a očekujemo daljnje korake.
Kulturniju ekipu nismo imali zadugo.
Hvala menadžeru Begoviću koji  je doveo Osmanhodžića za trenera našeg kluba, a Buci hvala što ove momke uči da budu kulturni fudbaleri, a ne krkani i mesari. Hvala mu što gaji moderni način igranja fudbala i što izvlači maksimum iz ove ekipe. Nažalost, protiv događaja kao što je jučerašnji ne može se ništa učiniti.
OFK Gradina dolazi na Lugove sledeću subotu. Ekipa koja je jedini kandidat za ulazak u viši ranu takmičenja. Znamo šta se dešavalo u prethodnim sezonama i kako je Gradina uz pomoć Hanića i ostalih dolazila do pobjeda u Miričini. Nadamo se da ovaj put imate dobar tim i da dolazite bez sudija, pa neka pobijedi bolji. Vi ste gospodski klub i očekujemo da ćete se i ponašati u skladu sa tim. Šta je bilo prije, bilo je. Da krenemo od nule.
Sudijama jučerašnjeg meča dabogda se deset puta gore vratilo u njihovim privatnim životima pa da osjete kako je sve jadno i čemerno.

Sportski pozdrav iz Miričine Idemo dalje , izranjavani nepravdom , isključenjima, povredama.

Vrbić Dževad ,Rešad Mehanović, Muris Mehanović, Enir Sejdić kao i ekipa Mladost Malešići nisu više dobrodošli u Miričinu.

Foto: Fejsbuk stranica Lokomotiva Miričina

Urošu želimo što brži oporavak i da se više nikada ne vrati u ovu korida ligu, stoji u ovom oglašavanju Loomotive iz Miričine.

 

 

 

 


Bosna (M) 2 : 1 Orahovica 74
Seona 5 : 1 Prokosovići
Dinamo 1 : 0 Radnički
Sloga 2 : 1 Mramor
Mladost 6 : 1 Lokomotiva
Gradina 5 : 3 Bosna (K)
Čelić 1 : 4 Priluk
Svatovac 3 : 3 Odžak 102
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Seona 5 5 0 0 15
2 Gradina 5 4 1 0 13
3 Bosna (M) 5 3 0 2 9
4 Orahovica 74 5 2 2 1 8
5 Odžak 102 5 2 2 1 8
6 Svatovac 5 2 2 1 8
7 Mladost 5 2 1 2 7
8 Prokosovići 5 2 1 2 7
9 Dinamo 5 2 1 2 7
10 Bosna (K) 5 2 1 2 7
11 Priluk 5 2 0 3 6
12 Mramor 5 2 0 3 6
13 Sloga 5 1 1 3 4
14 Radnički 5 1 1 3 4
15 Lokomotiva 5 1 1 3 4
16 Čelić 5 0 0 5 0