XS
SM
MD
LG

POSAVINA ZAPAD: Smjena na drugoj poziciji.

Ovog vikenda odigrane su utakmice 5. kola područne lige Posavina gupa Zapad. Derbi kola igrao se u Lončarima, gdje je domaća Mladost na svom "Ajpovcu" ugostila Grčicu. Ova utakmica je bila direktna borba za drugo mjesto.

Već od samog početka utakmice, domaći su pokazali gostima da neće imati šta da traže. Terenska inicijativa i potpuna nadmoć isplatili su se u 21 minutu. Prekršaj na 20 metara od gola Grčice. Kapiten Mladosti i najbolji strijelac dosadašnjeg dijela takmičenja Dejan Miškić preuzima odgovornost. Epilog je kapiten - kapitenski, Mladost vodi 1:0.

Pokušavali su gosti dugim loptama da preko iskusnog Đukića stvore neki zicer za izjednačenje, ali sve je to izgledalo bezopasno po gol Simića.
U 40 minutu odlična prilika za Mladost, Miškić prolazi čitavu odbranu gostiju, nesebično odlaže loptu Marku Stanković na drugu stativu, ali ovaj pokazuje da se nalazi u ozbiljnoj golgeterskoj krizi. Ono što ga je krasilo prošle godine ,ove je postalo opsesija, gol je prazan, lopta ostaje na stativi.

U drugom poluvremenu ista slika. Na terenu postoji samo jedan tim. Mladost napada, Grčica se oslanja na kontranapade, a u 60 minutu promjena rezultata. Dražen Stanković postavlja konačnih Mladost - Grčica 2:0.

Sledeće kolo derbi se igra u Brčkom, gdje će od 16h prvoplasirana Lokomotiva ugostiti drugoplasiranu Mladost, a po izjavi kapitena Miškića oni blistaju od samopuzdanja:

"I danas smo pokazali da će i ove godine bilo ko iz Lončara teško odnijeti bodove. Bili smo mnogo bolji i rezultat je došao. Iako smo igrali bez dva vrlo bitna igrača Gajića i Polića (povrijeđen i suspendovan)  momci koji su bili njihova zamjena pokazali su da se na njih može ozbiljno računati. Zahvalio bi se gostima iz Grčice na fer i korektnoj utakmici, poželio bi im sreću u nastavku takmičenja. Što se tiče moje ekipe, mi sledeće kolo idemo Lokomotivi, timu kojem se ne prijeti, ali sa naše strane obećavam da nećemo tek tako položiti oružje, ako hoće tri boda, moraće dobro da se namuče. U sastav se vraća i Polić i mi u Brčko idemo po pobjedu."- jasan je Miškić.

 


Crvena zvijezda 2 : 0 Budućnost Red Star
Obilić 0 : 1 Lokomotiva
Mladost 2 : 0 Grčica
Zadrugar 4 : 2 Gredice
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Lokomotiva 5 4 1 0 13
2 Mladost 5 3 0 2 9
3 Zadrugar 5 2 1 2 7
4 Grčica 5 2 1 2 7
5 Budućnost Red Star 5 2 0 3 6
6 Obilić 5 1 2 2 5
7 Gredice 5 1 2 2 5
8 Crvena zvijezda 5 1 1 3 4