XS
SM
MD
LG

Milunović: Ciljevi su titula u RS i polufinale Kupa BiH

Darko Milunović

 

U Rudar Prijedoru je krenulo sređivanje stvari u klubu od dolaska Darka Milunovića na mesto predsednika i njegovih saradnika na ostale pozicije u upravi.

Vraćanje dugova, deblokada računa i popravljanje infrastrukture su ciljevi rukovodstva, a glavni je titula u Prvoj ligi Republike Srpske, te povratak u Premijer ligu BiH. Glavni rival u borbi za prvo mesto im je Krupa, od koje su poraženi nedavno na svom terenu.

– Meč sa Krupom smo davno arhivirali, moramo da gedamo naprijed. Naš cilj je da se domognemo titule, ukoliko u tome ne uspijemo neće biti smak svijeta za klub, ali za mene lično to će biti neuspjeh. Krupa je u ovom trenutku uigranija, jer su zadržali dosta iprvotimaca iz protekle sezone, a kod nas je mnogo novih igrača. Za stvaranje kvalitetnog tima potrebna su tri prelazna roka, a iza nas je jedan. U novembru, kada se završi jesenja polusezona, napravićemo rez, odnosno sportski sektor će da kaže ko je zadovoljio, a ko nije, te ćemo u pauzi raditi na dovođenju igrača koji su nam potrebni, kaže Milunović i dodaje da će akcenat biti na domaćim fudbalerima.

– Potrudićemo se da u timu imamo što više igrača iz Prijedora, još neke ćemo pokušati da vratimo, a to će sigurno da poveća broj ljudi na tribinama. Afirmacija mladih je takođe u planu, a neki su već skrenuli pažnju na sebe, poput Marmata, Bilbije, Mikića. Naši njuniori su u vrhu tabele omaldinske Premijer lige što je od velikog značaja, to je pokazatelj da imamo budućnost.

Prijedorčani su jedini prvoligaš Republike Srpske koji je prošao u drugu rundu Kupa BiH, naredni rival im je imenjak iz Kaknja, a imaju visoke ambicije u ovom takmičenju.

– Želja nam je da dočekamo proleće u Kupu BiH, a veliki uspjeh bi bio ulazak u polufinale ovog takmičenja. To bi nam sigurno donijelo velike utakmice u Prijedoru koje bi bile magnet za publiku. Nadam se da uz veliko zalaganje igrača, kao i svih nas u klubu, možemo da budemo među najbolje četiri ekipe. Naravno, prva stepenica koju treba da preskočimo je Rudar iz Kaknja, neće biti lako, ali igrao kod kuće i to bi moglo da bude presudno – dodao je predsednik „rudara“.

Osim rezultatskih Prijedorčani imaju još organizacione i infrastrukturne ciljeve.

– Od dolaska u klub radimo na deblokadi računa, ima još dugova, a nastojaćemo da ih vratimo što pre, kroz tri meseca i da deblokiramo klupski račun, što je preduslov za licenciranje. Najviše smo dužni bivšem treneru Draganu Radoviću, iznos je oko 80.000 od čega oko polovine predstavljaju kamate. Ukupan dug prema svima ostalima je ispod 100.000 konvertibilnih maraka. Kada su u pitanju dugovanja prema Poreskoj upravi imamo obećanja iz Vlade RS o prolongiranju obaveza – istakao je Milunović.

Kada je u pitanju infrastruktura cilj uprave kluba je da sredi glavni i pomoćni teren, kao i „Suvi Prijedor“, na kojem treniraju sve kategorije, zatim postavljanje reflektora na Gradski stadion u prijedoru, te sređivanje stadiona u Ljubiji, gde bi igrale sve mlađe kategorije. U decembru će da bude održano donatorsko veče kluba.

Milunović kaže da se on i saradnici često susreću i sa raznim podmetanjima i omalovažavanjem svega onog što rade.

– Nažalost ima onih koji ne vrednuju naš rad i negiraju sve što je urađeno, a razlog što ne žele sreću Rudar Prijedoru je to što bi se uspehom manifestovao njihov nerad. Ipak, mi nastavljamo da radimo, napravljen nje Savjet kluba, u koji smo uključeni gradonačelnik, predstavnici dva glavna sponzora i ja, a cilj je da ekipi i sportskom sektoru obezbedimo uslove za ostvarenje postavljenih ciljeva – kaže Milunović.

Milunović u društvu trenera Igora Jankovića i sportskog direktora Saše Stevića

Milunović ističe da je njegov zadatak da ekipi obezbijedi potrebne uslove, a oko ostalog ima povjerenje u najbliže saradnike.

– Možda je to atipično za većinu čelnika klubova, ali ja ne želim da se miješam u sastav ekipe. Često pred samu utakmicu sa zapisnika koji budu u svečanoj lođi saznam ko će da igra. Vjerujem da je jedini ispravan put taj da sportski sektor radi svoj dio posla, brine se o pojačanjima, sastavu ekipe, tatici… Moja i dužnost ostalih članova uprave je da obezbijedimo uslove za nesmetan rad, da se brinemo o organizaciji, marketingu… Naravno, svi u klubu odgovoraju za svoje postupke, za rezultate i gleda se učinak – završio je Milunović.

srpskainfo.com


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8