XS
SM
MD
LG

Lokanj lidera ispratio s pet pogodaka

Lokanj je u petom kolu Područne lige Birač deklasirao dotadašnjeg lidera na tabeli, Polet, isprativši ga za Kravicu rezultatom 5:1. Poslije ovog susreta obje ekipe imaju po deset bodova i skor od po tri pobjede, i po jedan poraz i remi, i zauzimaju drugo i treće mjesto na tabeli.

Deklasirali Polet: FK Lokanj

Poslije lošeg izdanja u Novoj Kasabi i gubitka dva boda, u prethodnom kolu, Lokanj je odigrao jednu odličnu  i efikasnu utakmicu, postigavši pet golova, a primivši samo jedan. Domaća ekipa je od izlaska na teren krenula ofanzivno i, poslije nekoliko propuštenih prilika, već u 14. minutu dolazi do vođstva preko Dalibora Mićića koji koristi nesporazum Vidoja Ostojića sa golmanom gostiju i šalje loptu u mrežu za 1:0. U 30. minutu jednu nesigurnu intervenciju Vujadinovića kažnjava Zoran Đukanović i povećava prednost na 2:0.  Samo pet minuta kasnije,  isti igrač solo akciju završava asistencijom prema Ristiću,  kome nije bilo teško da savlada golmana gostiju za 3:0, rezultat s kojim se odlazi na odmor.

Prvu priliku da ugroze gol domaće ekipe gosti su imali početkom drugog poluvremena. Nakon serije kornera, u 53. minutu smanjuju rezultat preko Milorada Ostojića, koji je ostao zaboravljen u petercu i neometan glavom postigao pogodak. U 68. minutu, nakon prekršaja nad Miroslavom Đurićem u kaznenom prostoru, sudija pokazuje na bijelu tačku, sa koje se Zoran Đukanović drugi put upisuje u strijelce. Konačni rezultat 5:1 postavlja Dalibor Mićić desetak minuta prije kraja susreta,  napravivši pravi slalom kroz protivničku odbranu.

Trijumf  Lokanja mogao je biti i ubjedljiviji, da nisu propustili nekoliko izglednih prilika. Ipak, Lokanjci ističu da je najvažnije da su upisali tri boda

Nakon što smo odigrali dvije veoma loše utakmice na gostovanjima, bili smo pod imperativom pobjede koju smo, zahvaljujući našim napadačima, i ostvarili. Ekipa Poleta sigurno može mnogo bolje da odigra, ali je na njih možda uticao i naš konstantan pritisak i raznolikost u napadima. Ipak, pohvalio bih korektnost na terenu momaka koji su sportski podnijeli poraz. Lokanj i Polet veže duga istorija međusobnih susreta, koji su uvijek bili izuzetno korektni i lijepi za gledanje. Iako se radilo o utakmici koja je bitna za obje ekipe, nije viđen nijedan grub start, niti nesportski momenat. Pohvalio bih igru mojih saigrača koji su pokazali želju za pobjedom, a meni omogućili da protiv najefikasnije ekipe u ligi, mirno posmatram utakmicu sa gola. Međutim, ovako moramo da igramo i van Lokanja ako želimo da ostvarimo naš cilj, a to je  povratak u Regionalnu ligu, grupa Istok. Već u sljedećem kolu gostujemo našim starim sportskim prijateljima iz Jardana,  koji su nakon lošeg starta, upisali dvije pobjede i sigurno nas dočekuju sa najvećim ambicijama, a naš zadatak će biti da ponovimo igru iz ovog meča i kući se vratimo sa bodovima“,  istakao je Dušan Stojanović, čuvar mreže Lokanja, koji u meču sa Poletom nije imao mnogo posla.

FK Lokanj – FK Polet 5:1 (3:0)

Stadion Pod pećinom

Gledalaca: 50

Sudija: Velibor Vidaković (Zvornik)

Strijelci:1:0 Dal.Mićić  u 14, 2:0 Z.Đukanović u 30, 3:0 Ristić u 35, 3:1 M.Ostojić u 53, 4:1 Z.Đukanović 68 (KU), 5:1 Dal.Mićić 80.

Žuti kartoni: Z.Đukanović (Lokanj), Stanojević (Polet)

FK Lokanj: Stojanović, Radovanović, B.Đukanović (od 72. Gajić), Zeljko, B.Janković, Popadić, Dal.Mićić (od 82. Sekanić), U.Đurić (od 58. Mir.Đurić), Ristić, Z. Đukanović, Mar.Đurić.

Igrač utakmice: Dalibor Mićić (Lokanj)


Lokanj 5 : 2 Pecka
Borac 2 : 0 Budućnost
Branjevo 3 : 0 Jasenica
Birač 5 : 1 Jardan
Jadar 1 : 2 Polet
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Lokanj 9 7 1 1 22
2 Birač 9 7 1 1 22
3 Pecka 9 5 1 3 16
4 Borac 9 5 0 4 15
5 Polet 9 4 2 3 14
6 Jadar 9 4 2 3 14
7 Branjevo 9 4 2 3 14
8 Jardan 9 2 1 6 7
9 Budućnost 9 2 0 7 6
10 Jasenica 9 0 0 9 0