XS
SM
MD
LG

Marija voli odbojku i folklor

Marija Ćorsović

Slobodno se može reči da je  Čajniču nema djevojčice koja nije  počela trenirati  odbojka. Sve one  krenu sa školom odbojke, neke nastave, neke odustanu. Jedna od onih koja nije odustala i koja se i danas bavi odbojkom i igra za Stakorinu, člana Druge lige Republike Srpske  je Marija Ćorsović. Učenik je trećeg razreda srednje škole u Čajniču i član dakle  seniorskog sastava Stakorine.

-Počela sam , naravno kao i ostale moje klupske drugarice još kao učenica Osnovne škole Jovan Dučić. Bila sam tada u osmom razredu, a trenirao me je Željko Milović. Nakon prelaska u seniorski tim treniram sa Marijanom Mandić, kaže nam Marija.

Igra na poziciji blokera, a ima svoje odbojkaške idole. Kao i kod većine djevojčica to je Tijana Bošković, a Mirjana nam kaže da voli da gleda i kako igra  Aleksandar Atanasijevića.

-Pogledala sam sve utakmice i ženske i muške reprezentacije na Evropskim šampionatima i srećna sam što su osvojili zlatne medalje. Bile su obje reprezentacije odlične, kaže  Marija.

Pored odbojke ne zapostavlja ni folklor. Član je folklornog društav iz Čajniča i nije joj teško da odlazi i na probe i treninmge. Ne prupušta ni jedno ni drugo.

-Kada nešto volite onda vam ništa nije teško, a moje dvije ljubavi su odbojka i folklor. Dok god budem mogla da uskladim obaveze ići ću i na probe i na treninge, kaže nam Marija, koja će sa svojim kolegicama ove godine igrati Drugu ligu Republike Srpske, grupa 4.

 

 

 

 

 

 


OOK Leotar : Gacko 2
ŽOK Leotar 2 3 : 0 Zelengora
Velež 3 : 0 Stakorina
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Velež 10 7 3 21
2 ŽOK Leotar 2 9 6 3 18
3 Gacko 2 8 6 2 17
4 Zelengora 10 4 6 12
5 OOK Leotar 9 3 6 7
6 Stakorina 10 2 8 9