XS
SM
MD
LG

Igraće se futsal i u Novom Goraždu

Sa utakmice KMF Radnički - FC Glasinac

Futsal scena Republike Srpske bogatija je od ovog ljeta za Radnički iz Novog Goražda. Grupa entuzijasta iz ove male opštine Gornjodrinske regije odlučila je da oživi sportski život Novog Goražda, te je pokrenut futsal klub.

Na čelo tih entuzijasta stao je Aleksandar Mutlak, nekadašnji fudbaler Radničkog, dok je ovaj klub postojao, a sada trener u školi fudbala Radničkog, koja je ostala da egzistira i koja okuplja dječake i djevojčice ove opštine.

- Odlučili smo da pokrenemo futsal klub. Nekada smo u našoj opštini imali fudbalski klub koji je kao domaćin igrao u Rogatici, pa smo se sada okupili da igramo futsal. Igraćemo u našoj balon sali u Novom Goraždu, koja je jako dobra, postavljena je nova podloga koja ispunjava uslove. Imamo malih problema sa grijanjem, ali trebalo bi to sve da bude u redu, rekao nam je Aleksandar Mutlak.

On dodaje da je Opština Novo Goražde u potpunosti podržala njihov projekat.

- Imamo veliku podršku Opštine Novo Goražde, koja je ujedno i naša najveći sponzor. Moram istaknuti da se već javio neki broj ljudi iz Novog Goražda koji žive u inostranstvu i koji su spremni da pomognu funkcionisanje našeg kluba.

Ekipu će u novoj sezoni brojati šesnaest igrača, svi sa prostora ove Opštine.

- Imaćemo šesnaest registrovanih igrača za novu sezonu. Javljali su nam se igrači iz okolnih opština, Rogatice, Višegrada, Foče, koji bi igrali za nas, ali za sada nema potrebe. Napravili smo ovaj klub kako bismo mi iz Novog Goražda igrali i dostojno predstavljali našu Opštinu. Ovi momci će igrati bez ikakve naknade, samo sa željom da što bolje predstave Novo Goražde.

Prvu utakmicu od svoga nastanka, Radnički je odigrao sinoć. U sklopu priprema za debitantsku sezonu u Drugoj ligi Republike Srpske grupa ''Istok'' u Novom Goraždu je gostovao Glasinac, te pobijedio 3:1. Jedini gol za Radnički je postigao Aleksandar Milović, dok su za Sokočane pogađali dva puta Stefan Arbinja i jednom Milan Kanostrevac.


Željeznica 4 : 1 Rogatica
Ugljevik 3 : 6 Ljubinje
Leotar 8 : 2 Radnički
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Ljubinje 9 7 0 2 21
2 Ugljevik (-4) 9 7 0 2 17
3 Leotar (-6) 8 6 0 2 12
4 Rogatica 9 3 0 6 9
5 Željeznica 8 2 1 5 7
6 Radnički 9 0 1 8 1