XS
SM
MD
LG

Da jе Dr. Jеlić živ bilо bi – alо Dinо, nе mоžе takо!

Elvedin Begić

Podaničko poltronski status Fudbalskog saveza Republike Srpske prema “krovnom” Savezu BiH od 2016. godine i izbora koji su, u najmanju ruku, bili i te kako sumnjivi, doveo je fudbal srpskog entiteta u “Dejtonskoj tvorevini” na marginu svih zbivanja i dešavanja.
Zbog nelogičnog saveza i partnerstva, i ko zna čega sve još, između Elvedina Begića i Mile Kovačevića fudbal Republike Srpske je pretrpio totalnu degradaciju i minimalizaciju, a u cijeloj toj priči ispaštaju klubovi i kadar koje je FSRS poslao na vjetrometinu u Sarajevo (ima i pojedinaca koji su se i te kako dobro uklopili u ovu priču!).
Na sve što Sarajevo, a u posljednje vrijeme predsjednik FS BiH Elvedin Begić, urade na štetu fudbala Republike Srpske FSRS ćuti i “pokriva se jorganima po glavi”. Pored Mile Kovačevića Sarajevo može sve da uradi Banjaluci i Savezu kojim predsjedava, jer se to “uklapa” u priču “iskrenih” partnerskih odnosa!
Da je kojim slučajem pokojni doktor Milan Jelić živ Dino Begić se sigurno ne bi mogao ponašati ovako kako se danas ponaša pored Mile Kovačevića. Harizmom, autoritetom, na kraju i šarmom, začinjenim ozbiljnošću Jelić bi, poznajući njegov karakter, poslije suspenzije četvorice srpskih arbitara nakon susreta Borac – Radnik (2:0) rekao prvom čovjeku FS BiH: “Alo Dino, ne može tako!
Na sve to bi Jelić dodao:
-Ne zadiri u Republiku Srpsku, ako treba koga kazniti to radim ja, a ti čisti svoju avliju, ima i kod tebe škarta!
To Mile Kovačević ne može da kaže Elvedinu Begiću, a veliko je pitanje i da može, da li bi rekao!?
Zašto?
Pa jedan je bio doktor Milan Jelić, čovjek koji je među rijetkima od UEFA i FIFA dobio dozvolu da se bavi i fudbalom i politikom, a to je u koliziji organizacija iz Niona i Ciriha. Ipak, Milan Jelić je bio rođeni pobjednik i čovjek kojeg su svi voljeli, cijenili i poštovali. Pod njegovom komandom Republika Srpska je bila jedinstvena, u svim sferama, pogotovo fudbalu!
Danas je duboko podijeljena na manjinu okupljenu oko Mile Kovačevića i većinu koja traži promjene i smjene. U takvom ambijentu Elvedin Begić, koji sigurno ne bi nikada mogao da sjedi u fudbalskom društvu doktora Jelića, jer je daleko ispod njega po svakom parametru, “pronašao je sebe” da glumi šerifa koji kažnjava tamo neke Srbe jer je, zaboga, Borac postao prva prijetnja Sarajevu i Željezničaru u trci za titulom u Premijer ligi BiH!
Bio jednom jedan doktor, Milan Jelić, predsjednik za sva vremena, a s njim i ljudi neopterećeni nacionalizmom: Munib Ušanović, Slobodan Tešić, Ahmed Pašalić, Blaž Slišković, Rodoljub Petković… 
Danas umjesto onoga što možemo samo da “konstruišemo u mašti budućnosti” - alo Dino, ne može to tako, iz današnjeg FSRS bi se mogao začuti gromoglasni aplauz i uzvik: “bravo Dino!”
Zato je doktor Milan Jelić, prirodni autoritet, i danas neprevaziđen, iako već dvanaest godina, nažalost, nije među nama, već igra igru svog života s anđelima na oblacima. Pobjegao je iz pakla licemjerstva, neiskrenosti i nezdravog avanturizma, začinjenog egoizmom i bahatom sujetom.
Bio jednom jedan doktor Milan Jelić. Neprevaziđeni autoritet, čovjek fudbala i ljudina!