XS
SM
MD
LG

Žerić nadmudrio Jankovića

Kozara bolja od Rudara

 

U utakmici 14. kola I Lige Republike Srpske odigranoj danas na Gradskom stadionu u Gradišci pred oko tri stotine gledalaca FK Kozara je savladala FK Rudar iz Prijedora sa 2-1 (strelci: 36. min. Zekanović P. AG, 70. min. Glišić D., 58. min. Pekija N. za goste)

 Od samog početka igra se otvoreno na obe strane. Već u drugoj minuti pokušava Popović, ali lopta nakon njegovog šuta odlazi preko gola. Nekoliko minuta kasnije pokušava Glišić iz šesnaesterca Rudara da uputi šut, ali odbrana gostiju blokira njegov udarac. Igra se između dva šesnaesterca, bez kalkulacija, dinamično na obe strane, s tim što fudbaleri Kozare pokazuju veću inicijativu k protivničkom golu. U 15. minuti odlično po desnoj strani prolazi Gavrić, centrira, ali Novaković između dvojice Prijedorčana ne uspijeva zahvatitti loptu. U 23. minuti slobodni udarac izvodi Popović, stvara se gužva u šesnaestercu Rudara, ali odbrana gostiju otklanja opsanost. U 27. minuti pokušaj gostiju preko Savanovića, ali je Modić na mjestu. u 36. minuti, odličan prodor po desnoj strani Gavrića, dolazi do ivice šesnaesterca i šutira ka golu, u šut uklizava Zekanović i lopta se od njega odbija u gol Rudara i Kozara vodi sa 1-0. Nastavlja se sa dinamičnom igrom na obe strane ali bez većih šansi i na poluvrijeme se odlazi sa vođstvom Kozare od 1-0.

Tek što je počelo drugo poluvrijeme, Popović odlično pronalazi Novakovića, ali je ovaj neprecizan i lopta odlazi pored Hamzabegovićevog gola. Pokušava Glišić par minuta kasnije, ali je i on neprecizan. Na drugoj strani uzvraća Burazor, ali njegov šut po sredini gola Modić lako zaustavlja. U 58. minuti brza kontra gostiju, lopta dolazi do Pekije koji postiže gol za izjednačenje. Iako gosti kreću agresivnije prema golu Kozare, fudbaleri Kozare vješto zaustavljaju sve napade i uzvraćaju na drugoj strani. U 70. minuti izborio se sa odbranom Rudara Glišić  i nedaleko  od korner zastavice šutira iz gotovo nemoguće pozicije, Hamzabegović se baca svom dužinom, ali  ne uspijeva  zaustaviti loptu koja  završava  u mreži i Kozara vodi sa 2-1. Šansu da potpuno okonča neizvjestost propušta Kukić u 82. minuti kada izlazi sam pred Hamzabegovića ali ovaj u posljednji treenutak interveniše. U 87. minuti sudija Drinić pokazuje drugi žuti karton Kukiću i od tog trenutka Kozara igra sa  igračem manje. Ne uspijevaju gosti iz Prijedora da ugroze Modićev gol u tih par minuta i utakmica završava zaluženom pobjedom fudbalera Kozare, kojom su se učvrstili na trećem mjestu prvenstvene tabele.

Ovo je posljednje kolo jesenjeg dijela prvenstva u I ligi Republike Srpske, koje se nastavlja na proljeće 2020. godine utakmicama 15. kola. FK Kozara putuje u goste FK Jedinstvu u Brčko.

Kozara - Rudar Prijedor 2:1 (0:0)

FK Kozara (Gradiška): Modić S., Bubić Ž., Babić N., Raspudić B., Petković V., Glišić D. (d 88. min. Lolić D.), Novaković M. (od 65. Kukić M.), Kukavica A., Gavrić N., Batar B., Popović A. (od 65. min. Jandrić S.), trener Žerić N., nisu igrali: Bradić D., Hamzić A., Milić D., Đurić L.

FK Rudar (Prijedor): Hamzabegović M., Matović N.,Milović Đ., Petrović N., Pekija N., Savanović M., Burazor B. (Šikanjić M.), Kalesić D. (od 78. Maksimović S.), Jaćimović O., Dojčinović S. (od 59. Pavlović A.), Zekanović P., trener Janković I., nisu igrali:  Petrović N., Petrović O., Marmat D., Marić N.

  


Kozara 2 : 1 Rudar Prijedor
Podrinje 0 : 2 Krupa
Slavija 1 : 1 Tekstilac
Jedinstvo 1 : 2 Željezničar Sport Team
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 13 11 2 0 35
2 Rudar Prijedor 13 8 3 2 27
3 Kozara 13 6 3 4 21
4 Željezničar Sport Team 12 4 3 5 15
5 Tekstilac 12 3 4 5 13
6 Podrinje 13 3 4 6 13
7 Slavija 12 2 6 4 12
8 Modriča Alfa 12 3 2 7 11
9 Jedinstvo 12 2 1 9 7