XS
SM
MD
LG

KMF ’’Boračka’’ iz Gradiške startao pobjedom

KMF Boračka

Proteklog vikenda startalo je prvenstvo Druge futsal lige Republike Srpske grupa Zapad, u kojem se nalaze i dva kluba iz Gradiške.

Nakon osnivanja ovog ljeta, Klub malog fudbala ''Boračka'' iz Gradiške u premijernoj takmičarskoj utakmici pod okriljem Fudbalskog saveza Republike Srpske upisao je visoku pobjedu protiv KMF-a ''Starčevica'' i tako na najljepši mogući način započeo svoje putovanje kroz ovaj sve popularniji sport i kod nas.

Dvostruki strijelac bio je Knežić, dok su po jednom za domaćina koji svoje utakmice igra u Kozarskoj Dubici pogađali Kovačević, Francuz i Gavrić. Počasni gol za goste iz Banjaluke postigao je Gaćeša.

KMF ''Gradiška'' u prvom kolu ove sezone gostovao je kod ekipe Viktorije, koja ove godine važi za jednog od glavnih kandidata za plasman u Prvu ligu. Gradiščani su se odlično držali u Ribniku, međutim trostruki strijelac Rabihić, te manjak koncentracije u posljednjoj minuti rezultovao je porazom do 5:2. Domaće je upravo Rabihić doveo u vođstvo u 16. minuti, da bi samo minut kasnije Majstorac izjednačio na 1:1. Međutim, do kraja prvog dijela igrač utakmice Rabihić još dva puta je zatresao mrežu Bojanića. U drugom dijelu tračak nade gostima donio je Kisin, međutim u posljednjoj minuti Ćubić iz penala, te rezervista Stanišić rješavaju pitanje pobjednika.

U drugom kolu KMF ''Gradiška'' u Srpcu je domaćin ''Sokratesu'', dok ''Boračka'' gostuje kod takođe novoformiranog kluba, banjalučkog ''Borca''. Nakon druge runde, u trećem kolu Druge futsal lige RS u Kozarskoj Dubici snage će u lokalnom derbiju odmjeriti dvije gradiške ekipe.

 


Prijedor 6 : 2 Dubica
Viktorija 5 : 2 Gradiška
Sokrates 3 : 1 Borac
Boračka 5 : 1 Starčevica
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Prijedor 1 1 0 0 3
2 Boračka 1 1 0 0 3
3 Viktorija 1 1 0 0 3
4 Sokrates 1 1 0 0 3
5 Borac 1 0 0 1 0
6 Gradiška 1 0 0 1 0
7 Dubica 1 0 0 1 0
8 Starčevica 1 0 0 1 0