XS
SM
MD
LG

Gеn-sеk FSRS Gоran Ćеjić о “Markоvim kоnacima”

Goran Ćejić i Mile Kovačević

Goran Ćejić, generalni sekretar FSRS, nakon uručenja izvršnog rješenja Inspektorata koji kontroliše rad sportskih organizacija u Republici Srpskoj je svjestan u kakvoj “pravnoj bitci” se našao zajedno sa predsjendikom Saveza Milom Kovačevićem, “optuženim” da je kršio Statut Saveza koji vodi, nije poštovao njegova tijela i organe, odnosno ignorisao zakone Republike Srpske.

Govoreći za BN televiziju Ćejić je istakao da je rješenje Inspektorata zaustavilo takmičenje futsala, paralisalo Savez i njegove usluge…

Gospodine Ćejiću, tačno je da je sve stalo na petak 13, u 13 časova u 13. godini autokratske vladavine predsjednika Mile Kovačevića, ali već sutra je sjednica Izvršnog odbora većine članova “fudbalske vlade” koju vi, po slovu Statuta, niste sazvali. Isto važi i za Skupštinu.

Možete li, gospodine Ćejiću, da nam odgovorite na pitanje da li su prvenstva u jesenjem dijelu sezone, saveznog ranga, Prvoj, drugim i regionalnim ligama verifikovani, ko su jesenji šampioni, da li su prihvaćeni izvještaji komesara iza takmičenje i suđenje? Zašto se na ovakav način morao zakazati Izvršni odbor više od mjesec dana nakon završetka svih ligaških takmičenja velikog fudbala?

Tačno je da ste na zvaničnom sajtu FSRS na dan 20. novembra obavijestili javnost ko su jesenji prvaci u saveznim ligama, ali kako je moguće da se ta informacija pojavi na zvaničnoj prezentaciji Saveza, a da prije toga nadležni organi to nisu verifikovali? Da li Vam sajt Saveza služi za dezinformisanje javnosti? 

Posljednju sjednicu Izvršnog odbora FSRS ste, u kvorumu, održali 5. novembra, četiri dana prije zvaničnog kraja Prve lige Republike Srpske, koja je ojađena, degradirana i uništena sa devet klubova i to je za Vas normalno?!

Fudbalsku javnost u Republici Srpskoj ne interesuju “Markovi konaci” nego suština, a ona se proteže kroz jednostavno pitanje: da li je rad FSRS najnormalniji, kao što navedoste na zvaničnom sajtu prije desetak dana?

Svako ko se u fudbal razumije, pa i u moral, reći će da je situacija nenormalna.

Organi i tijela FSRS ne funkcionišu, rad Saveza je blokiran i prije rješenja Inspektorata, predsjednik Kovačević negira komisije FSRS i traži utočište u FS BiH, a Vi gospodine Ćejiću, kao gen-sek Saveza koji ima određenu autonomnost, ne potvrđujete to ćutanjem, već kačenjem kamena o sopstveni vrat.
Rodoljub Petković je, izvinite Vaš prethodnik, na ovakve stvari upozoravao ne u kanlecalirajama FSRS nego na ulicama, daleko od sjedišta Saveza. Uglavnom je znao sve da preduhitri u interesu i Saveza, samog fudbala, ali ponajviše Republike Srpske. I nikad mu nije palo na pamet da zaštitu traži u Sarajevu pored svoje Banjaluke.

Ako je Vama, gospodine Ćejiću, Gradiška ispred Banjaluke, onda ste trebali to javno da kažete, a ne da se svađate sa ljudima s kojima ste odrasli i s kojima ćete, danas-sutra ponovo da se srećete u svom rodnom gradu. Zarad koga i čega?

Elem, “Markovi konaci” su pluskvamperfekt, a zabrana rada organizaciji zbog kršenja zakona i Statuta može da dođe samo zbog nesavjesnog rada, sujete, kompleksa i…

Svaki iole ozbiljan sekretar bi se stidio svega ovoga… jer je ušao u istoriju kao sekretar nepoštivanja republičkih zakona i kršenja Statuta. Gadna je to etiketa.

Zarad koga? 

I čega?

P. S. Fudbalska javnost u Banjaluci vjeruje da će se Goran Ćejić jednog dana, kada shvati da u rodnom gradu nema s kim da popije kafu, i da je kafa u Gradišci mnogo skuplja, zbog puta, vratiti izvornom razmišljanju, kao i Darko Ljubojević.Po Bibliji izgubljena ovčica je trenutno stanje… Uvijek dođe, kada-tada, razgovor sa samim sobom. Bez ogledala!