XS
SM
MD
LG

Anđela Radišković prvi poenter Regionalne lige
 

Nakon izuzetno uspješnih 8 sezona u dresu Kule iz Gradačca, stepenica više u karijeri Radiškovićeve je potpis za višestrukog prvaka Bosne i Hercegovine. Parafom na dvogodišnji ugovor, Anđelka Radišković važila je za jedno od najboljih pojačanja Bimal-Jedinstva u proteklim godinama.

Možda je i ranije trebao da se realizuje moj dolazak u Brčko, ali kako kažu, za prave stvari nikada nije kasno. Smatram da sam napravila dobar odabir, jer mi zaista godi promjena sredine. ŽOK Bimal-Jedinstvo je vrhunski klub i iskreno se nadam da će nastupi u MEVZI i evropskim takmičenjima pomoći dodatno da napredujem kao igračica i opravdam ukazano povjerenje.

Naglasila je Radiškovićeva i akcentovala odličan odnos koji gaji sa ljudima iz kluba. Zdrava atmosfera jedan je od preduslova za konkretan rezultat na sportskom, bojnom polju.

Većinu djevojaka iz tima, trenera takođe, poznajem iz reprezentativnih dana. Odlično se poznajemo, tako da je period adaptacije na novu sredinu protekao u najboljem mogućem redu. Generalno, nemam problema sa procesom privikavanja ali gostoprimstvo od prvog dana, učinilo je da se od starta lagodno osjećam u Brčkom.

Dugo najavljivano pojačanje sastava koji predvodi Smail Pezerović, od početka je pronašla svoju ulogu na terenu. Izražen takmičarski duh i želja za uspjehom, Radiškovićevu su promovisali u izuzetnog igračkog lidera tima, koji zavrijeđuje punu podršku i adekvatnu pratnju ostatka ekipe.

 

Smatram da svojom igrom i svojom energijom zaslužujem da budem lider ekipe kao što je Bimal-Jedinstvo. Mnogo dobro se osjećam u takvoj ulozi. Tip sam osobe koji ne voli da gube ni u čemu u životu. Volim da ulažem čitavu sebe za uspjeh tima i lično zadovoljstvo. rekla je Anđelka Radišković.

ŽOK Bimal-Jedinstvo, kao suvereni vladar bosanskohercegovačke odbojke, od ove godine, kao debitant nastupa u Srednjoevropskoj odbojkaškoj ligi MEVZA. Prvak naše države, nakon odličnih igara, zauzima visoku poziciju na tabeli. Prema riječima Radiškovićeve, idealna je to prilika za dodatan rast ekipe u igračkom smislu, kroz nove izazove koji se postavljaju pred njih.

Kontinuitet nastupa u evropskim sredinama od velikog su značaja za tim koji već dugo godina nastupa u Ligi šampiona i CEV kupu. Ovogodišnji nastup u MEVZI, predstavlja veliki izazov za sve nas u klubu, pomaže da dodatno sazrijemo u igračkom smislu jer izvlači maksimum iz svake igračice. Bimal-Jedinstvo kao debitant, drugo mjesto na tabeli MEVZE, lige u kojoj zaista samo nijanse odlučuju, predstavlja ogroman uspjeh za klub, naglašava Radiškovićeva.

173 poena u dosadašnjem toku lige, čak 38 više od prve pratilje, Olivere Brulec iz ekipe Calcita, Radiškovićevu izdvaja na čelu liste najboljih poenterki MEVZE, u zavidnoj igračkoj konkurenciji. Zaista fantastičan individualni uspjeh igračice koja svojim kvalitetom zasigurno, u velikoj mjeri doprinosi ostvarenim uspjesima Bimal-Jedinstva.

Igram na mnogo višem nivou nego prethodnih godina. Ovakav izazov mi je zaista bio potreban. Ovo individualno ostvarenje je plod kvalitetnog rada, iako na prvu nisam ni svjesna ostvarenog rezultata. Naravno, zasluge pripadaju i stručnom štabu ali i mojim saigračicama koje mi u potpunosti vjeruju na terenu. Na meni je da nastavim u istom ritmu do kraja sezone.objašnjava Anđelka Radišković.

Minulo osvajanje kupa RS-a, u kojem je proglašena za najboju igračicu, jedan je od primarnih ciljeva ove godine. Savladan je ljuti rival, ekipa UOK Banja Luka Volley, koja će. prema riječima Radiškovićeve,i u budućnosti predstavljati najeveću prepreku ka osvajanju domaćih trofeja.

Odlično se poznajemo sa ekipom Banja Luke, nekada je mnogo teško u kratkom vremenskom intervalu igrati protiv istog protivnika, ovo nam je bila 5. utakmica protiv njih u dosadašnjem toku sezone ali smo uspješno apsolvirali sve. Vjerujem da ćemo i u nastavku imati mnogo borbi protiv istoimenog tima koji nam predstavlja najveću prepreku ka osvajanju domaćeg šampionata i kupa BiH, što su i glavni ciljevi ekipe u ovoj sezoni, optimistično govori Radiškovićeva.

Nastavak sezone, ekipi Bimal-Jedinstva, pored domaćih obaveza, donosi i borbu na druga dva fronta. Početkom godine, izabranice Smaila Pezerovića, očekuje nastavak takmičarskih obaveza u MEVZI i CEV kupu.

Cilj pred početak MEVZE, bio je final-four. Kvalitetnim nastupima, apetiti rastu. Posmatrajući projektovane favorite, kao što je ekipa Calcita, ako uspijemo zadržati visok nivo igre, uz malo sreće, vjerujem da možemo plasirati se u finale MEVZE. U finalnom meču, sve je moguće, naravno i osvajanje ovogodišnjeg izdanja MEVZE. Kako sam uvijek ambiciozna, istog sam mišljenja i za CEV kup. Osmina finala je pred nama. Vjerujem da uz dodatak sportske sreće, mi možemo biti te koje će ispisati odbojkašku istoriju u Brčkom, ambiciozno govori Anđelka Radišković.

Za kraj razgovora, Anđelka Radišković ističe važnost domaće publike u bitnim mečevima. Čvrstog je vjerovanje da atmosfera u Brčkom može biti i na višem nivou, te ujedno i pozvala sve ljubitelje odbojke da u većem broju podrže Brčanske princeze ka nastavku ostvarenja uspješnih rezultata.

Ljudi u Brčkom su naviknuti na uspjehe. Svaki sportista uživa da se nadmeće u dvoranama gdje se ističe navijanje domaće publike. Vjerujem da će u nastavku, podrška sa tribina biti mnogo značajnjija, jer mi to svojim rezultatima i radom svakako zaslužujemo. Vjerujem da je pred svima nama, uspješan period za Bimal-Jedinstvo,zaključila je Anđelka Radišković.

Izvor: sportal.ba


Kula Gradačac 3 : 1 Smeč
BL Volley 0 : 3 Bimal-Jedinstvo
Jahorina 3 : 0 Goražde
Modriča 0 : 3 Maglić
Sloboda 0 : 3 Gacko
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Bimal-Jedinstvo 18 18 0 53
2 BL Volley 18 15 3 44
3 Gacko 18 13 5 41
4 Kula Gradačac 18 13 5 38
5 Sloboda 18 9 9 28
6 Maglić 18 7 11 21
7 Smeč 18 7 11 19
8 Goražde 18 4 14 14
9 Jahorina 18 4 14 12
10 Modriča 18 0 18 0