XS
SM
MD
LG

Košarka i koledž – put do uspeha

Stefan Popović

MODRIČA – Bivši košarkaš Modriče Stefan Popović od pre nekoliko meseci živi u Sjedinjenim Američkim Državama. U kolevci košarke posvetio se tom sportu, ali i školovanju. Po prirodi uporan, tvrdi da će stići do cilja.

Amerika je zemlja velika, ali pedalj rodne grude je bogastvo koje nema cenu. Zanimljivo je pročitati, kako je došlo do odlaska 18-godišnjaka u SAD?

„To je bila moja želja od malih nogu. Ukazala mi se šansa da preko jedne agencije stupim u kontakt sa mojom sadašnjom školom u gradu Albany, država Njujork, da im pošaljem potvrdu šta umem na terenu, dobili su moje ocene i sve. Završio sam sve papire koji su bili potrebni i nakon izvesnog vremena otišao sam tamo“, započeo je svoju priču Stefan Popović.

Košarka u krvi

Košarka mu je u krvi, pa i u dalekoj zemlji, u kolevci košarke, mladi Modričanin najviše  vremena provodi na parketu.

Svakodnevno po pet – šest časova provedem u dvorani i u teretani. Ako nisam na terenu, svoje misli usmeravam ka njemu. Završavam školu, ali najveći akcenat stavljam na parket, želja mi je da se unapredim što je moguće više u košarkaškom sportu“, priznaje Popović.

On je budući student, sa jasnom životnom preokupacijom na tom planu.

Što se tiče studija i koledža, planiram da nastavim svoje školovanje u Americi. Moja interesovanja najviše su orijentisana ka informacionim tehnologijama i računarima. Jedan od mojih glavnih izbora biće komjuterska tehnologija“, najavljuje Popović.

Sportska porodica

Braća  Dušan i Jovan Jovanović njegova su braća od tetke i, takođe, igraju košarku. Oni od pre mesec ili dva dana žive u Španiji. Stefan je s njima u kontaktu.

Oni su mi najrođeniji i presrećan sam zbog njih što su na pragu uspeha u Španiji. U Modriči smo napravili zajedničku lepu priču. Od malih nogu zajedno smo, pratili smo jedni druge, pružali podršku, zajedno trenirali. Ništa ne bi mogli jedni bez drugih, tako smo se usavršavali“, nastavlja Popović.

Ovaj mladić objašnjava kako se uspeva u dalekom svetu.

„Samo rad, red i disciplina. Svakodnevna posvećenost. Glava u školi i na parketu. Bez razmišljanja o sporednim stvarima. Trening, lepo vaspitanje, kultura ponašanja i ophođenja. To je najgoveštaj uspeha“, otkriva Stefan Popović.

 

Puna podrška

 

Otkriva ko su mu podrška na putu do cilja.

„Moja majka, otac i sestra su na prvom mestu. Onda su tu i ostali članovi porodice. U svemu me podržavaju. Deda Milutin je autoritet odbojkaškog sporta. Nekada sam razmišljao i kopkalo me da treniram odbojku. Poštujem njegov rad i cenim sve što je uradio za odbojkaški sport u RS i u BiH. Mene je košarka,ipak, osvojila“, rekao je ovaj stasiti mladić.

Šta treba da se dogodi, pa da Stefan Popović kaže: „Uspeo sam u životu!“

„Da igram u SAD-u košarku na najvišem nivou. Da završim studije i koledž. I da moja porodica, kao i svi koji ovo budu čitali budu živi, zdravi, srećni i zadovoljni“, jasan je mladi Modričanin. Još mu Amerika nije u potpunosti prirasla za srce, ali ona je njegov izbor i sudbina. Cilj je sebi odredio. Još samo da stigne uspeh.

Upornost je njegovo ime...

 


Best 91 : 86 WBS
Ozren 76 : 90 Modriča
Rudar 56 : 80 Rudar 2015
Zvornik Basket 59 : 69 Šamac
Tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Rudar 2015 12 10 2 22
2 WBS 12 8 4 20
3 Best 12 8 4 20
4 Modriča 12 6 6 18
5 Šamac 12 6 6 18
6 Zvornik Basket 12 4 8 16
7 Rudar 11 4 7 15
8 Ozren 11 1 10 12