XS
SM
MD
LG

Crna Gora potopila Italiju

Foto:Aleksandar Krupanič

Vaterpolisti Crne Gore igraće u polufinalu Evropskog prvenstva!!! Ajkule su u četvrtfinalu savladale prvaka svijeta selekciju Italije 10:8!

Veličanstvena partija izabranika Vladimira Gojkovića, odigrali su od početka do kraja praktično bez greške, pokazali da ovaj podmlađeni sastav može mnogo. Glavni cilj ajkula bio je plasman među osam najboljih i na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, a plasmanom među četiri najbolja tima napravljen je fantastičan uspjeh sa tri debitanta.

Svjetski prvak nije imao rješenje za igru u odbrani sa igračem manje i golmana Dejana Lazovića, koji je meč završio sa 12 odbrana.

Crna Gora je, u izjednačenoj prvoj četvrtini, tri puta imala minimalno vođstvo. Italija je prvi put stekla prednost početkom druge četvrtine (4:3), vodila je 5:4 i 6:5, ali je Crna Gora sa dva uzastopna pogotka preokrenula rezultat i na veliki odmor otišla sa prednošću od 7:6.

U pretposljednjem minutu treće četvrtine prvi put stekla je dva gola prednosti (9:7), a sve dileme riješio je Aleksandar Ivović iz peterca za 10:7 početkom posljednjeg dijela meča.

Najefikasniji u crnogorskoj selekciji bio je Marko Petković sa četiri, Dragan Drašković je postigao dva, a po gol Đuro Radović, Draško Brguljan, Vladan Spaić i Aleksandar Ivović. Dvostruki strijelac za Italiju bio je Nikolo Figari, dok su po jednom odličnog Lazovičća savladali Stefan Luongo, Vićeno Rencuto, Oskar Gonzalo Ečenike, Aleksandre Bodegas, Vićenco Dolće i Pjetro Filjoli.

Crna Gora će u polufinalu, u petak, igrati sa boljim iz duela Mađarske i Rusije.

CRNA GORA - ITALIJA 10:8 (3:3, 4:3, 0:0, 0:0)

Sudije: Stavridis (Grčka), Zvart (Holandija), Peterci: Crna Gora 1 (), Italija 1 (0)

CRNA GORA: Lazović, Brguljan 1, Radović 1, Petković 4, Čučković, Obradović, Vidović, Đurđić, Ivović 1, Spaić 1, Drašković 2, Pješivac, Tešanović.

ITALIJA: Del Lungo, Di Fulvio, Luongo 1, Filjoli 1, Fondeli, Veloto, Rencuto 1, Ečenike 1, Figari 1, Bodegas 1, Ajkardi 1, Dolće 1, Nikozija.

 Izvor:AntenaM