XS
SM
MD
LG

Važna pobjeda Breznice

Breznica upisala tri boda

Nakon poraza od Podgoričke Budućnosti, fudbalerke Breznice iz Pljevalja pobjedile su danas na domaćem terenu ekipu Ekonomista iz Nikšića minimalnim rezultatom 1:0 u duelu 15. kola Prve ženske lige Crne Gore. 

Uprkos teškim uslovima za igru i kiši koja je padala u jednom dijelu utakmice, četrdesetak vjernih navijača domaće ekipe vodilo je Breznicu do nove pobjede i tri boda.

Breznica je dobro otvorila susret, kontrolisala igru na terenu i stvarala prilike. Prva već u trećoj minuti, kada je Šebek pokušala glavom, ali je njen udarac odbranila Hrastovina. Sedam minuta poslije Karličič je dobro pokušala, pa je ponovo morala da interveniše golmanica Ekonomista. U 16. minuti Golubović je uputila centaršut u šesnaesterac Breznice, no sigurna je bila Čabarkapa. Minut kasnije, Šebek je brzo izvela slobodan udarac i uputila pas prema A. Knežević, koja pogađa stativu. U 17-toj Šebek je imala novu priliku, ali njen udarac izblokirala je Nikolić.

Na isteku 30. minuta Ekonomist je nakon centaršuta Janjušević imao dobru šansu, međutim loše je šutirala Golubović. Redale su se prilike za Breznicu, a nova je došla tri minuta kasnije kada je pokušala A. Knežević, a dobro postavljena Hrastovina brani njen udarac. Najbolja šansa za domaću ekipu bila je u samom finišu prvog poluvremena. Gradinović je probila po lijevoj strani i poslala loptu u kazneni prostor do Karličič, koja je imala veoma dobru poziciju, ali je šutirala pravo u golmanicu gostujuće ekipe, pa je pravo čudo kako Breznica nije imala prednost u prvom dijelu igre.

U nastavku utakmice novi pokušaj A. Knežević odlazi pored desne stative. Novi pokušaj šampiona Crne Gore došao je u 54. minuti preko Kariliči, ali mlada fudbalerka šutira pravo u Hrastovinu. Sedam minuta poslije, prilika je bila za Gradinović, no lopta ide preko gola. Ekonomist je rijetkim kontrama pokušavao da dođe do gola Pljevaljki, a šansu su imali u 67. minuti preko S. Knežević, ipak Čabarkapa hvata loptu u ruke.

Posljednjih 20. minuta utakmice jako je bilo teško igrati, razlog je naravno bila kiša, a teren je bio mnogo raskvašen i pomalo natopljen vodom. U 76. minuti Maraš je uputila jako dobar centaršut iz slobodnog udarca u kazneni prostor, pa je pravo čudo kako nije lopta viđena u golu, na kraju otišla je pored lijeve stative. Deset minuta prije kraja utakmice, Šebek je ponovo odlično šutirala, ali njoj danas nije dozvolila Hrastovina da postigne gol, pa je ponovo intervenisala.

Međutim, nakon asistencije Šebek u 85. minuti Breznica je došla do pogotka koji je riješio pitanje pobjednika, sjajnom asistencijom glavom za Gradinović, napadačica prvaka Crne Gore trese mrežu i donosi trijumf domaćem timu.

Breznica je tako upisala 14 pobjedu u sezoni i postigla 104 pogotka u 15 odigranih utakmica.

Zoran Vuković

- Mogu da kažem da je pauza od tri mjeseca najviše uticala na nas, jer smo realno prošli kvalitetne pripreme i ušli top u prvenstvo, a onda je došla ta pauza. Ali to će proći i nastavak dočekujemo da pokažemo zašto smo najbolji u Crnoj Gori. Naredno kolo smo ponovo domaćini, tako da ćemo nemamo puno vremena za odmor. Čestitke Ekonomistu, koji je odigrao isto dobar meč i pokazali su da su poslije nas najbolji tim u državi, izjavio je Zoran Vuković, trener Breznice.

Breznica Pljevalja - Ekonomist Nikšić 1:0 (0:0)
Stadion: Gradski u Pljevljima.
Gledalaca: 40.
Glavni sudija: Amir Šulović (Pljevlja)
Pomoćnici: Nikoleta Obradović (Berane), Tatjana Radović (Bijelo Polje).

Breznica: Čabarkapa, Maraš, Gradinović, A. Knežević (od 88. Laketić), Šebek, Karličić, Bošnjak, Bajić, Čengić, Miletić, Kočanović. 

Trener: Zoran Vuković.

Ekonomist: Hrastovina, Janjušević, Nikolić, S. Knežević (od 83. M. Knežević), Roganović (od 80. Draganić), Petković, J. Sarić, Miljanić, Golubović, Marković, J. Sarić. 

Trener: Zdravko Jauković.

Igračica utakmice: Merima Gradinović (Breznica Pljevlja).


SFK 2000 21 : 0 Spartak 2013
Iskra 0 : 2 Emina
Fortuna 3 : 1 Libero
Radnik Bumerang 3 : 0 FK Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 14 14 0 0 42
2 Radnik Bumerang 14 10 2 2 32
3 Emina 14 8 3 3 27
4 Iskra 14 6 2 6 20
5 Libero 14 5 3 6 18
6 FK Sloboda 14 2 2 10 8
7 Fortuna 14 1 3 10 6
8 Spartak 2013 14 1 3 10 6