XS
SM
MD
LG

Bitka za Premijer žensku ligu BiH

Veliko finale na Otoci

Veliko finale razigravanja Prve ženske lige Federacije BiH dolazi u periodu kada je glavna tema koronavirus u Bosni i Hercegovini.

Iskušenje kako za organizatore, tako i za same ekipe. A pred Fortunom i Sanom je najvažnijih devedeset minute sezone. Novo izdanje baraža je ujedno i nastavak velikog serijala pod nazivom “Bitka za Premijer žensku ligu BiH”.

Ipak, fudbal je takav sport da protekla forma ne mora da znači ništa. Jedan loš dan i svi snovi o tituli, za bilo koju igračicu, a kamoli ekipu, momentalno padaju u vodu.

Ovaj meč će, za razliku od baraža Republike Srpske, biti daleko otvoreniji i tu je zaista teško prognozirati ko bi mogao da osvoji titulu i preseli se u PŽL BiH.

Fortuna Živinice

- Sutra nas ocekuje najvažnija utakmica sezone. U finalu ćemo odmjeriti snage sa kvalitetnom ekipom Sanom iz Sanskog Mosta. Sve djevojke su spremne, radile smo vrijedno, a tokom cijele sedmice smo ispravljale greške iz prethodne utakmice, te se nadam se da ćemo to prenijeti sutra na teren. Uspjeli smo sanirati par povreda i u sutrašnju utakmicu ulazimo kompletni. Vjerujem da ce utakmica zaista biti tvrda i teška jer i mi kao i Sana od samog pocetka imamo ambicije prema najvišem rangu takmičenja, a ekipa koja bude imala više sportske sreće na kraju ce podići pehar. Nadam se da ce sve proteći fer i korektno, pa ko bude bolji neka pobijedi. Vjerujem u svoju ekipu i ono što sa sigurnosću mogu reći jeste da će svaka od nas dati svoj maksimum. Nadam se da će ulozeni rad i trud tokom cijele godine biti krunisani sutrasnjom pobjedom, rekla je Vildana Hodžić, kapitenica Fortune. 

Sa druge strane Sana na Otoku dolazi nakon trijumfa u polufinalu protiv SFK Libera iz Goražda. Ipak, trener Besim Burnić neće moći da računa na Jasminu Milkunić zbog crvenog kartona u prošlom susretu. 

- Sigurno da ćemo imati problema u kadru, zbog crvenog kartona naše igračice, što je zaista veliki minus za nas. Imamo kvalitet, ali nemamo kvantitet. Imamo to što imamo i daćemo sve od sebe da pobjedimo i ostvarimo plasman u Premijer žensku ligu Bosne i Hercegovine. Međutim i ovo je sve veliki uspjeh za nas, s obzirom da postojimo svega tri godine. Vidjećemo, ja sam optimista kao i cijela ekipa i vjerujem da ćemo osvjetlati obraz Sanskog Mosta. Naravno biće teško, ali jedna utakmica je u pitanju i sve je moguće, istakao je Besim Burnić, trener Sane​

Najveći neprijatelj svima ne samo u Sarajevu, nego svuda širom BiH je koronavirus koja bijesni od februara mjeseca još. Stoga, duel će se igrati pred praznim tribinama.

Kako god bilo, uzbuđenja koja donosi utakmica na Otoci su tek pred nama. Utakmica se igra sutra od 17:00 časova, a duel sude sutkinje iz Sarajeva na čelu sa Merimom Čelik, dok će joj pomagati Merima Homarac i Aida Jusufović. Četvrti sudija je Deni Ćatibović, a delegat utakmice je Emir Alečković. 

Sana 2014 Sanski Most


SFK 2000 21 : 0 Spartak 2013
Iskra 0 : 2 Emina
Fortuna 3 : 1 Libero
Radnik Bumerang 3 : 0 FK Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 14 14 0 0 42
2 Radnik Bumerang 14 10 2 2 32
3 Emina 14 8 3 3 27
4 Iskra 14 6 2 6 20
5 Libero 14 5 3 6 18
6 FK Sloboda 14 2 2 10 8
7 Fortuna 14 1 3 10 6
8 Spartak 2013 14 1 3 10 6