XS
SM
MD
LG

Krupa porazila Olimpik (video)

Krupa - Olimpik

Krupa je u okviru trećeg kola Premijer lige BiH dočekala Olimpik, a susret je završen pobjedom Krupe sa 1:0.

Treba napomenuti da je na ovom susretu premijerligaški derbi sa pištaljkom imao sudija Dražen Marić iz Bijeljine, a ako je suditi prema prikazanom postavlja se pitanje kako je stigao na premijerligašku listu. Vukovi su bolje otvorili meč, te su imali prvu priliku na istom nakon kombinacije Milanovića i Imamovića, koji je ubacio loptu u šesnaesterac, ali ona nije bila najpreciznija, pa nije stigla do Osmanovića i Šišića koji su bili u petercu domaćeg tima.

 Olimpik je nastavio sa nešto boljom igrom, no iako je imao terensku inicijativu nije uspijevao da kreira neku ozbiljniju priliku, a isto se može reći za domaćine kojima su svi putevi do gola Hadžića bili zatvoreni. Olimpik je u 16. minuti zaprijetio preko Kenana Handžića koji je odlično šutirao sa 18 metara, ali je golman domaćeg tima Kolak odbranio njegov udarac.

Dobar pokušaj imao je i Osmanović iz slobodnog udarca sa nekih dvadesetak metara, ali je golman gostiju odbranio njegov udarac. Svi pokušaji domaćih su bili iz slobodnih udaraca koje je svirao ranije pomenuti sudija Marić, u pokušaju da se stvori neka prilika, ali rubrika udarci prema golu gostiju je ostala prazna.

Domaći otvaraju drugi dio pokušajem Dujakovića sa vrha šesnaesterca, ali je golman Hadžić odlično odbranio njegov udarac. Sa druge strane Milanović je pokušao sa distance, a golman Kolak je odbranio njegov udarac. U 57. minuti Krupa dolazi do vodtsva.

Ubačaj sa desne strane dobro je iskoristio Nikolić i postigao pogodak za domaći tim. U 68. minuti odlična prilika za goste u ovom susretu. Milanović šutira sa distance, Kolak kratko odbija loptu, na koju je natrčao Bajraktarević, ali njegov udarac nije bio dovoljno jak i precizan, pa je Kolak bio uspješniji u duelu sa napadačima Vukova.

Olimpik je imao inicijativu i pokuašavao da dođe do izjednačenja, a odličnu priliku su imali u 82. minuti. Korner je izveo Osmanović, a Milović je glavom šutirao malo pored gola Krupe. Četiri minute prije kraja susreta Mandić je šutirao sa distance, ali direktno u Hadžića, koji je odbranio njegov udarac.

Imao je Olimpik još jednu odličnu šansu za poravnanje i to u 90. minuti kada je Mojović šutirao glavom, a Kolak loptu izbio u korner.

To je ujedno bila i posljednja prilika na ovoj utakmici koja je na kraju pripala ekipi Krupe minimalnim rezultatom 1:0. 


Sloboda 3 : 0 Mladost
Željezničar 2 : 1 Borac
Zrinjski 0 : 0 Radnik
Široki Brijeg 2 : 2 Velež
Krupa 1 : 0 Olimpik
Sarajevo 1 : 0 Tuzla City
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Željezničar 3 3 0 0 9
2 Sarajevo 3 2 1 0 7
3 Široki Brijeg 3 2 1 0 7
4 Borac 3 2 0 1 6
5 Sloboda 3 1 1 1 4
6 Velež 3 1 1 1 4
7 Zrinjski 3 1 1 1 4
8 Tuzla City 3 1 0 2 3
9 Krupa 3 1 0 2 3
10 Radnik 3 0 2 1 2
11 Mladost 3 0 1 2 1
12 Olimpik 3 0 0 3 0