XS
SM
MD
LG
29.08.2020 Administrator DC

Mrkonjićani ogorčeni na sudiju Puvaču

MRKONJI GRAD: Utakmica četvrtog kola Druge lige - grupa „Zapad“ u Šamcu Borac - Sloboda prekinuta je u 94 minuti. Naime, gosti iz Mrkonjić Grada imali su poslednji napad i slobodan udarac. Igor Mirković je izveo „slobodnjak“, a neko od napadača Slobode poslao loptu u mrežu. Sudija Duško Puvača iz Novog Grada, nakon desetak sekundi, na signalizaciju pomoćnog sudije poništio je gol. Na zaprepaštenje gostujućih fudbalera.

Tada je nastala gužva oko sudija i protest gostujućih igrača. Sudija Puvača na iznenađenje svih na stadionu prekinuo je meč. Navodno ga je neko od fudbalera udario u gužvi(!?). To gosti energično demantuju i  smatraju da je sve inscenirano.

Predsjednik Upravnog odbora Slobode Milenko Milekić, koji je sa nekoliko članova uprave pratio utakmicu u Šamcu, kaže da je nevjerovatano šta se sve dešavala i kako je sudija Puvača tendenciozno sudijo.

 -Dugo sam u fudbalu. A ovako nešta nismo doživjeli. Sloboda, od kada se takmiči u fudbalskim ligama Republike Srpske nikada nije imala prekinut meč. A o suđenju u jednoj riječi, bilo je tendenciozno. Sudija nam je isključio Jankovića. Dao mu je direktni crveni karton, a prekršaj nije bio ni za žuti. Nije nam svirao penal. Poništio je gol u poslednjim sekundama. I na kraju je „skrojio“ prekid. Sami ne znamo šta da dalje radimo. Ali ovako ne ide, isključili su nam igrača i u Dubravama. Jednostavno Sloboda igra  najljepši fudbal u Drugoj ligi i ubjedljivo imamo najbolju ekipu. Pa nas na sve načine „sjeku“- kaže Milekić.

Šef stručnog štaba Slobode Igor Mirković, kaže da je njegova ekipa igrala dobro. Kontrolisala igru i da je na kraju sve „začinio“ svojom nepromišljenim odlukom glavni sudija.

-Bili smo bolja ekipa. Kontrolisali smo utakmicu i kada nam je neopravdano isključen Janković. Nismo se povukli neko smo nastavili sa dobrom igrom i željom da postignemo gol. To je očito iznenadilo domaće fudbalere, koji nisu mogli prići našem golu. Jednostavno nismo dozvoljavali da dođu u priliku da padnu i da im sudija svira penal. U poslednjim sekundama utakmice postigli smo pogodak. Mislim regularan. To će se i na  snimku potvrditi. Nije bila nedozvoljena pozicija. Kada je sudija poništio gol, bilo je protesta naših igrača. Sudija je prekinuo meč. Tvrdeći da ga je neko udario. Razgovarao sam sa svim igračima i svi tvrde da sudiju niko nije udario. On, kada je već poništio gol, trebao je da svira kraj, a neda  prekine utakmicu, kaže Mirković.

Jedan od članova uprave Slobode, koji je pratio utakmicu, a koji nije želio da mu se spominje ime tvrdi da je igrao fudbal dvadeset godina, ali da ovako nešta nije vidio. Sve je u Šamcu bilo pripremljeno da Sloboda izgubi, a gostujuća ekipa „osakatiti“ za nastavak šampionata.

 -Moramo sjeti na upravi i dobro razmisliti. Ima li smisla da se i dalje takmičimo u Drugoj ligi? Kome treba ovakva liga? Pa ovo je cirkus od fudbala. Žalost i tuga! Zašto je dan prije meča zamijenjen ranije delegirani glavni sudija i određen Puvača. Pa jasno je da je sve „štimano“ da Sloboda izgubi, tvrdi član uprave Slobode.

Za meč Borac – Sloboda  delegiran je bio sudija Vladimir Anić iz Prnjavora, koji važi za jednog od najboljih drugoligaških sudija. Međutim, dan prije meča on je zamijenjen, a umjesto njega „imenovan“ Duško Puvača iz Novog Grada. Upravi i stručnom štabu Slobode sve te „igre“ nisu se svidjele.

Nisu željeli da prije utakmice „pale“ vatru i dižu tenziju, vjerujući ljudima iz sudijske organizacije koji delegiraju sudije za takmičenje u Drugoj ligi. Očito da su pogriješili. Tu grešku skupo će platiti Sloboda.     


   


Čelinac 0 : 2 Polet 1926
Progres 4 : 1 Laktaši
Dubrave 0 : 3 Omarska
Sloga (Srbac) 2 : 0 OFK Brdo
Borac 3 : 0 Sloboda
Proleter 1 : 2 Sloga (Trn)
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Omarska 4 3 0 1 9
2 Jedinstvo 3 3 0 0 9
3 Borac 4 3 0 1 9
4 Sloboda 4 2 1 1 7
5 Progres 4 2 0 2 6
6 Čelinac 3 2 0 1 6
7 Sloga (Trn) 3 2 0 1 6
8 OFK Brdo 4 2 0 2 6
9 Polet 1926 4 2 0 2 6
10 Sloga (Srbac) 4 1 0 3 3
11 Laktaši 4 1 0 3 3
12 Dubrave 4 0 1 3 1
13 Proleter 3 0 0 3 0