XS
SM
MD
LG

Remi u Omarskoj

OMARSKA – Fudbaleri Omarske nisu uspjeli ponoviti dobru igru iz Dubrava, pa je susret petog kola protiv Sloge iz Srpca završene neriješeno 1-1.

Imala je Omarska više loptu u nogama, ali nije imala ideju kako da ugrozi gol Grahovca, a ekipa Sloge je stajala odlično u defanzivi, te je stvorila više stopostotnih šansi od Omarske, pa se može reći i da je golman Jokić zaslužan što Omarska danas nije poražena, jer je u nekoliko situacija jedan na jedan  odlično reagovao.

Igralo se po veoma toplom vremenu, pa je vjerovatno i to uživalo na igrače Omarske da nešto sporije uđu u današnju utakmicu.

Inače i danas se skupilo dosta gledalaca koji nisu mogli gledati utakmicu sa tribina, već su je gledali oko stadiona. Sa druge strane Sloga se postavila zaista dobro, te je preko isturenih Milojevića i Kopanje  ozbiljno ugrožavala gol Omarske.

Prvu šansu su imali u desetom minutu kada je Kopanja bio sam pred oglasnim, ali Kokić je bio uspješniji. Ipak u 18.minutu nakon jednog centaršuta sa desne strane, lopta je prošla kraj nekoliko igrača Omarske, a najbolje se u gužvi snalazi Kopanja i dovodi goste u vođstvo od 1:0. Tek tada Omarska počinje igrati i vrlo brzo, tri minute kasnije nakon jedne odbijene lopte natrčava Vračar preciznim udarcem savladala Grahovac te izjednačava na 1-1.

Do kraja prvog poluvremena  Omarska  je imala  inicijativu, ali bez ozbiljnijih šansi, a sa druge strane valja izdvojiti dobar pokušaj golmana Grahovca iz slobodnjaka, kada je pogodio mjesto gdje se spajaju prečku i stativa. Za one koji ne znaju Grahovac je branio za rumunski Ocelul, sa kojim je nastupao u Ligi prvaka i igrao protiv Mančester junajteda i Benfike.

U drugom poluvremenu ista slika. Omarska je držala loptu u nogama, ali bez ozbiljnije stvorene šanse . Treba izdvojiti samo jednu priliku sredinom drugog poluvremena. Nakon jednog centaršuta,  Grahovac je slabo intervenisao, lopta se odbila do Vračara na 7-8 metara od gola, ali je Vračar  loše zahvatio loptu i poslao je preko gola.

U finišu utakmice trener Vuleta je uveo i Krecelj, te se pojačao pritisak na odbranu gostiju, ali bez rezultata. Puno bure izazvala je jedna odluka sudije Simića u 85.minutu. u duelu u šesnaestercu su bili Krecelj i jedan igrač Sloge. Krecelja je protivničku stoper udario laktom, a sudija Šimić je svirao kontrafaul, iako je bilo vidljivo da je pukla arkada i posle utakmice je Krecelj završio na šivanju.

Posle toga viđeno je mnogo nervoze i bez prave igre susret je završen neriješeno 1-1.

Ni gosti nisu bili zadovoljni remijem, jer su u drugom poluvremenu dva puta bili sami pred Jokićem, ali oba puta je Jokić bio nesavladiv. Osim toga, u 80.minutu izveli su slobodan udarac sa više od 25 metara, lopta je nezgodno zakačila nekog u živom zidu i malo je nedostajalo da prevari Jokića.

Sve u svemu, još jednom se potvrdilo da nema unaprijed upisanih bodova i da se svaki bod mora zaraditi.

U sljedećem kolu Omarska gostuje kod Borca u Šamcu, a Sloga dočekuje Laktaše.

Omarska – Sloga 1:1 (1:1)

Sudija: Simić Milan (Krupa n/v). Strelci: Vračar ‘21( Omarska), Kopanja ’18 (Sloga)

Žuti kartoni:  Panić, Vračar, Lajić, Anđić, Rosić Đ (Omarska) Kopanja (Sloga)

Omarska: Jokić, Ratković M, Zdjelar, Romanić B, Rosić B, Panić, Lajić, Anđić, Vračar (Ratković A), Stojnić (Krecelj), Rosić Đ. Trener: Vuleta Milenko.

Sloga: Grahovac, Vasić, Zukanović, Ugren, Rakić, Kopanja (Milošević), Grbić, Nježić, Milojević, Zelenac R, Maletić. Trener: Vujić Slavko

Izvor:fkomarska.com


Sloga (Trn) 3 : 2 Čelinac
Jedinstvo 4 : 0 Proleter
OFK Brdo 1 : 1 Borac
Omarska 1 : 1 Sloga (Srbac)
Laktaši 1 : 2 Dubrave
Polet 1926 2 : 0 Progres
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Jedinstvo 4 4 0 0 12
2 Omarska 5 3 1 1 10
3 Borac 5 3 1 1 10
4 Polet 1926 5 3 0 2 9
5 Sloga (Trn) 4 3 0 1 9
6 Sloboda 4 2 1 1 7
7 OFK Brdo 5 2 1 2 7
8 Čelinac 4 2 0 2 6
9 Progres 5 2 0 3 6
10 Sloga (Srbac) 5 1 1 3 4
11 Dubrave 5 1 1 3 4
12 Laktaši 5 1 0 4 3
13 Proleter 4 0 0 4 0