XS
SM
MD
LG

Sloboda preokretom do bodva

Goriva i Sloboda , kadeti

ŠIPOVO - Kadeti Fudbalskog kluba Sloboda iz Mrkonjić Grada u trećem kolu Omladinske lige Fudbalskog saveza Republike Srpske u Šipovu pobijedili su kadete Gorice 3:2.

Bio je to dobar meč između dvije mlade i perspektivne ekipe, nadarenih dječaka koje su sa klupe predvodili Vladan Gračanin i Duško Sakan, nekada saigrači u timu mrkonjićke Slobode.

 Iako je meče igran bez prisustva publike, privukao je veliku pažnju ljubitelja fudbala, u Šipovu i Mrkonji Gradu, pa se oko stadiona po toplom i sparnom vremenu okupilo više od stotinu gledalaca.

Sigurno nisu zažalili, jer su imali šta vidjeti! Dobre kombinacija mladih fudbalera, driblinge, lijepe golove i dobre pokušaje  iz slobodnih udaraca.

 Meče su bolje otvorili domaći fudbaleri, koji su pred kraj prvog poluvremenu poveli sa 1:0. Strijelac je bio Bubanj, koji je dobio jednu dubinsku loptu i vješto matirao golmana Slobode. To je i bio rezultat prvog poluvremena, mada je domaći tim imao još jednu sjanu priliku za pogodak, , a gosti iz Mrkonjić Grada dvije.

 U drugom poluvremenu, druga priča na terenu. Gosti iz Mrkonjić Grada preuzimaju inicijativu i stižu do izjednačenja. Brzonogi Aleksandar Stanišić sjurio se kao vihor prema golu Gorice i preciznim šutom izjednačio je rezultat na 1:1.

Domaći sastav se ne predaje, pa preko Đorđe Puljića postiže drugi gol, za  2:1,  Pogotku je kumovala nespretne intervencije golmana Slobode.

 Vođstvo domaćeg sastava nije obeshrabrilo mlade fudbalere Slobode, pa su nastavili sa stezanjem obruča oko gola Gorice. Nije se dugo čekalo na izjednačenje, jedan napad Slobode golom je krunisao Popadić (2:2).

 I kada su svi na stadionu očekivali da će se ova zanimljiva utakmica završiti nerješeno, na scenu stupa vezista Slobode Skopljak. Jedan od odbrambenih fudbalera Gorice srušio jednog od napadača Slobode. Loptu je dvadesetak metara od gola, iskosa s lijeve strane namjestio Skopljak i preciznim udarcem savladao golmana Gorice za slavlje Mrkonjićana. Gorica-Sloboda 2:3.

Treneri Sakan i Gračanin, poslije meča bili su zadovoljni igrom svojih mladih fudbalera. Sigrno je da je pred nekolicinom njih lijepa fudbalska karijera, ako nastva vrijedno trenirati i budu posvećeni fudbalu. Treba reći da mladim fudbalerima na ruku nisu išle vremenske prilike, jer je se igralo po sunčano, sparnom i toplom vremenu.

Zanimljivo je da su ovaj meč sudila samo dvojica sudija. Glavni i jedan pomoćnik! Zašto nije bio treći sudija ostala je nepoznanica, ali i pitanje za sudijsku organizaciju.

Gorica - Sloboda, kadeti 2:3

 


Gorica 2 : 3 Sloboda
Mladost 6 : 0 Progres
Čelinac 0 : 8 Borac
Lauš 7 : 0 Polet - Krajišnik
BSK 2 : 0 Krajina
Omladinac 0 : 2 Vrbas
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 3 3 0 0 9
2 BSK 3 2 1 0 7
3 Krajina 3 2 0 1 6
4 Mladost 3 2 0 1 6
5 Lauš 3 1 1 1 4
6 Gorica 3 1 1 1 4
7 Vrbas 3 1 1 1 4
8 Čelinac 3 1 0 2 3
9 Progres 3 1 0 2 3
10 Sloboda 3 1 0 2 3
11 Omladinac 3 0 2 1 2
12 Polet - Krajišnik 3 0 0 3 0