XS
SM
MD
LG

Zrinjski jači od Krupe

Fudbaleri mostarskog Zrinjskog došli su do prve gostujuće ovosezonske pobjede i to protiv Krupe, a konačan rezultat utakmice je bio 3:0 u korist ekipe Mladena Žižovića koja je počela da hvata priključak za vrhom tabele u m:tel Premijer ligei Bosne i Hercegovine dok će s druge strane Krupa u nastavku sezone voditi veliku borbu za opstanak u društvu najboljih.

 Poslije više nego uspješnih evropskih nastupa i ispadanja od kiparskog APOEL-a poslije jedanaesteraca, Zrinjski je otputovao u Krupu sa željom da se sa tri osvojena boda vrati u borbu za vrhu tabele gdje objektivno i pripada dok je domaći sastav nakon trijumfa na Grbavici u prošlom kolu očekivao i nadao se da može doći do još jednog senzacionalnog rezultata.

Trener domaćih Velimir Stojnić je u prvu postavu stavio nekadašnjeg reprezentativca Bosne i Hercegovine i bivšeg fudbalera Željezničara Muamera Svraku koga je zamijenio već na kraju prvih 45 minuta dok se Mladen Žižović odlučio na pomalo nelogičan potez, uzimajući u obzir opcije koje je imao na klupi, te je na mjesto stopera stavio lijevog beka Almira Bekića koji je odigrao veoma dobar susret iako je igrao na neprirodnoj poziciji.

Krupa je dobro otvorila utakmicu i već u osmoj minuti susreta zaprijetila, ali je pokušaj Stefana Nikolića pogodio prečku gola Ivana Brkića. Nakon toga Zrinjski je preuzeo konce igre u svoje ruke i stigao do vodstva šest minuta kasnije. Filipović je ubacio u sredinu, odbrana Krupe dobro reagovala i izbacila loptu u polje, a na nju je natrčao Zlomislić i pogodio za 1:0 Zrinjskog.

Već u 18. minuti bilo je 2:0 za mostarski sastav. Ognjen Todorović je ubacio sa lijeve strane, a Nemanja Bilbija izuzetno snalažljivom reakcijom matirao Kolaka i udvostručio prednost Zrinjskog. Tu nije bio kraj uzbuđenjima u prvom dijelu budući da je u 25. minuti susreta direktan crveni karton zaradio napadač domaćih Stefan Nikolić, pa je Krupa do kraja susreta igrala sa igračem manje.

Na prvu šansu u nastavku se čekalo do 63. minute susreta kada su Plemići fantastično kombinovali, a lopta je na kraju došla do Enina koji je šutirao, ali pored gola. Pet minuta kasnije Zrinjski je postigao i treći gol i riješio pitanje pobjednika na ovom susretu. Mario Tičinović je ubacio loptu sa lijeve strane, ona je došla do Miloša Filipovića koji je vratio u sredinu, a Dinko Trebotić je glavom zatresao mrežu domaćeg sastava.

Igrala se 73. minuta kada je Todorović odlično prošao po desnom krilu, a lopta se odbila do Ivana Enina koji je šutirao, ali je njegov udarac Kolak izbacio u korner da bi sedam minuta kasnije domaći imali ozbiljnu priliku da dođu do počasnog pogotka. Karišik je sjajno progirao rezervistu Golubovića koji se oslobodio svojih pratioca i šutirao, ali je lopta otišla pored gola Brkića.

Do kraja susreta nije bilo promjene rezultata, te je Zrinjski došao do svoje četvrte ovosezonske pobjede sa kojom su ostali na sedmoj poziciji na tabeli. Zrinjski sada ima 13 bodova iz sedam odigranih utakmica i zaostaje za vodećim Sarajevom sedam bodova uz utakmicu manje dok je Krupa na desetoj poziciji sa sedam osvojenih bodova iz devet utakmica.

Plemiće u sljedećem vremenskom periodu očekuje gostovanje u Derventi već u srijedu protiv Tekstilca u okviru šesnaestine finala Kupa Bosne i Hercegovine nakon čega slijedi susret sa Sarajevom u m:tel Premijer ligi Bosne i Hercegovine koji je na programu sljedećeg ponedjeljka. Također, izabranike Mladena Žižovića u skorijem vremenskom periodu očekuju i zaostale utakmice protiv Željezničara i Širokog Brijega.

S druge strane Krupa će svoju utakmicu Kupa Bosne i Hercegovine protiv Leotara u Trebinju odigrati 13. oktobra u reprezentativnoj pauzi, a u sljedećem kolu ih očekuje još jedan težak ispit. Izabranici Velimira Stojnića će u desetom kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine gostovati na Pecari kod Širokog Brijega nakon čega slijedi reprezentativna pauza i odmor koji će im sigurno dobro doći.Krupa - Zrinjski 0:3 (0:2)

Stadion: Gradski stadion. Sudija: Kaljanac Haris (Sarajevo). Žuti kartoni: Modić (Krupa), Bilbija (Zrinjski). Crveni karton: Nikolić (Krupa). Strijelci: 0:1 - Zlomislić (14), 0:2 - Bilbija (18), 0:3 - Trebotić (68).

Krupa: Kolak, Karišik, Redžić, Makitan, S. Nikolić, Puzigaća (58. Filipović), Palić, Svraka (46. Dujaković), Andrejić (72. Golubović), Mandić (58. Modić), Simonović. Trener: Velimir Stojnić.

Zrinjski: Brkić; Ćorluka, Jakovljević, Bekić, Stojkić (61. Tičinović); Zlomislić, Trebotić (71. Arežina), Filipović (71. Govedarica), Bilbija (79. Mašić), Todorović; Ivančić (61. Enin). Trener: Mladen Žižović.


Široki Brijeg 2 : 1 Mladost
Krupa 0 : 3 Zrinjski
Sarajevo 1 : 1 Željezničar
Tuzla City 2 : 1 Sloboda
Olimpik 1 : 4 Borac
Velež 2 : 1 Radnik
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sarajevo 9 6 3 0 21
2 Željezničar 9 6 1 2 19
3 Borac 9 6 0 3 18
4 Zrinjski 9 5 1 3 16
5 Tuzla City 9 5 1 3 16
6 Velež 9 4 3 2 15
7 Široki Brijeg 9 4 2 3 14
8 Sloboda 9 3 1 5 10
9 Radnik 9 1 4 4 7
10 Krupa 9 2 1 6 7
11 Mladost 9 2 1 6 7
12 Olimpik 9 1 0 8 3