XS
SM
MD
LG

Milići pobjedom nad Veležom prekinuli lošu seriju

Milići su u devetom kolu drugoligaškog Istoka, pobjedom nad ekipom nevesinjskog Veleža od 3:2, na svom Supač polju, prekinuli seriju poraza koja ih je pratila od petog kola.  

Prekinuli lošu seriju: FK Milići

 

Predvođeni novim trenerom, legendom nekadašnjeg Boksita, Dejanom Dragičevićen, Milićani su uspjeli upisati tri boda protiv veoma dobre ekipe iz Nevesinja. O borbi koja se  vodila na terenu  dovoljno govori to što su  već u prvom dijelu pala čak četiri pogotka, a po šansama i odličnoj igri ništa manje zanimljivo nije bilo ni drugo poluvrijeme, iako je u nastavku samo jedna lopta završila u mreži.

 

Domaćini su odlično otvorili utakmicu. Visok presing i velika ofanziva od samog početka,  donijeli  su rezultat već u 11. minutu.  Đurića, koji pred golom gostiju prima loptu,  ruši štoper Veleža, a  sudija Lakić pokazuje na bijelu tačku. Siguran realizator kaznenog udarca bio je Jolović, za rano vođstvo Milića od 1:0. Dva minuta kasnije ekipa iz Nevesinja ostaje sa deset igrača, jer glavni arbitar,  zbog nesportskih riječi koje mu je uputio,   u svlačionicu šalje Draškovića. Brojčanu prednost  domaća ekipa koristi da udupla prednost u 19. minutu preko Đurića, koji od Sušića prima loptu u 16 metara, okreće gostujućeg štopera i pogađa u drugi ugao nemoćnog Zurovca. Samo dva minuta kasnije, nakon auta za goste, kapiten Radovanović ruši Šarenca, a Lakić još jednom potpuno opravdano dosuđuje najstrožu kaznu, ovog puta za Velež. Sa jedanaest metara siguran je bio Petković, za smanjenje rezultata na 2:1. Nakon primljenog pogotka, domaća ekipa kreće agresivnije i borbenije i u 28. minutu uspijeva još jednom napraviti razliku od dva pogotka u svoju korist, kada se zamjenik kapitena po drugi put upisuje u strijelce. Jolović na 35 metara od gola gostiju prima  dugu loptu od D. Ćirkovića,  oslobađa se dva protivnička  igrača,  i šutira. Lopta pogađa stativu, odbija se u golmana gostiju i ulazi u mrežu za 3:1. Do odlaska na odmor bilo je još nekoliko polušansi, ali mreže su ostale mirne i prvo poluvrijeme se završava ubjedljivim vođstvom  Milićana.

 

Iako se očekivalo da će domaća ekipa u drugom dijelu susreta kontrolisati tok utakmice i čuvati rezultat, Mišeljićevi puleni su se potrudili da ne bude tako. Nakon samo dva minuta igre  u drugom  poluvremenu, lošu reakciju domaće odbrane odlično koristi Prodanović, koji povratni pas Radovića sprovodi u mrežu nemoćnog Đorđića, za 3:2. Preostalih četrdesetak minuta igralo se otvoreno na obje strane. Milići su imali četiri stopostotne šanse preko  Sušića, Đurića, Vidovića i Borića da upišu ubjedljiviju pobjedu, dok je gostujuća ekipa iz kontri pokušavala da ugrozi gol koji je čuvao Đorđić i da u Nevesinje ponese bar bod. Rezervista Vuković je možda i najveći tragičar ovog susreta  jer je, poslije jednog prekida pred sami kraj, nakon što se lopta odbila od stativu, uspio da je pošalje u mrežu Milića, ali je pomoćni sudija signalizirao nedozvoljenu poziciju. Vrijedna pomena je i šansa Veleža u 90. minutu, slična onoj kada su postigli drugi pogodak, ali ovog puta domaća odbrana je bolje reagovala i uspijevala blokirati Prodanovićev šut sa devet metara, sačuvati svoju prednost i konačno upisati veoma važne bodove.

 

Sreću zbog trijumfa  domaćoj ekipi donekle je pokvario pad u igri u drugom dijelu susreta i greške kojih su i sami svjesni. 

''Kao što  je prije ovog meča rekao naš kapiten Radovanović, osim pobjede, za nas nije postojala  druga  opcija, pa smo od prvog  minuta  tako i zaigrali. Lijepo smo otvorili utakmicu, u dva navrata poveli sa dva gola, da bi u drugom dijelu sami sebi zagorčali život  i unijeli nervozu,  mešto lošom realizacijom,  a više  lošim reakcijoma odbrane u pojedinim trenucima.  Na sreću, nismo kažnjeni za promašaje i taktički loše odigranu utakmicu,  jer, iako smo upisali pobjedu,  ovo je možda jedna od naših najgorih utakmica pred domaćom publikom. Smatramo da nam je najveći nedostatak izostanak povrijeđenog  Marinkovića, koji je glavni pokretač naše ekipe, i nadamo se da će se uskoro priključiti ekipi, u drugom dijelu polusezone“, kazao je dvostruki strijelac i jedan od najboljih igrača u dresu Milića Boban Jolović.

Miliće je ova pobjeda  pomjerila za mjesto više na tabeli i sada su, sa devet bodova, na 14. poziciji, dok je Velež osmi, sa 13 bodova.

 

Milići – Velež (Nevesinje) 3:2 (3:1)

Stadion Supač polje

Sudija: Goran Lakić (Brčko)

Strijelci: 1:0 Jolović u 11. (KU), 2:0 Đurić u 19, 2:1 Petković u 21. (KU), 3:1 Jolović u 27, 3:2 Prodanović u 47.

Žuti kartoni: Antunović, Vidović, Đurić (Milići), Zurovac, Vuković, Radović (Velež)

Crveni karton: Srđan Drašković (Velež) u 13.

Milići: Đorđić, Radovanović, Skočo, Borić, Sušić (od 62. Veljović), Đurić, N.Ćirković, Vidović, Jolović, Bogićević (od 46. Antunović), D.Ćirković

Trener: Dejan Dragičević

Velež: Zurovac, Pantić, Kovačević, Petković, Šiljegović (od 84. Radojčić), Prodanović, Drašković, Mrkajić (od 46. Vuković), Radović, Šarenac, Đogić (od 46. Sikimić),

Trener: Mijat Mišeljić

Igrač utakmice: Boban Jolović (Milići)


 


Proleter 5 : 0 Romanija
Mladost (Gacko) 2 : 0 Guber
Budućnost 1 : 0 Bratstvo
Velež 2 : 0 Drina HE
Ilićka 01 2 : 1 Vlasenica
Famos 5 : 0 Stakorina
Milići 1 : 0 Jedinstvo
Glasinac 2011 0 : 0 Mladost (Rogatica)
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Budućnost 18 13 0 5 39
2 Famos 18 9 5 4 32
3 Drina HE 18 9 3 6 30
4 Glasinac 2011 18 9 3 6 30
5 Milići 18 9 1 8 28
6 Guber 18 8 3 7 27
7 Ilićka 01 18 8 3 7 27
8 Vlasenica 18 8 2 8 26
9 Jedinstvo 18 8 2 8 26
10 Velež 18 7 3 8 24
11 Mladost (Rogatica) 18 6 4 8 22
12 Mladost (Gacko) 18 6 4 8 22
13 Bratstvo 18 7 1 10 22
14 Romanija 18 6 3 9 21
15 Stakorina 18 4 6 8 18
16 Proleter 18 5 1 12 16