XS
SM
MD
LG

Neslavan odlazak Dušana Bajevića

Dušan Bajević na Marakani 2007. godine

Dušan Bajević (71) odlazi neslavno iz Fudbalskog saveza BiH, sa pozicije selektora, poslije neuspjeha u baražu UEFA Lige nacija za odlazak na Evropsko prvenstvo 2021. godine. Nakon poraza na penale od Sjeverne Irske (4:5) Bajeviću je, prema ranijem kazivanju, istekao ugovor sa Savezom, a i da je prošao baraž i plasirao se na kontinentalni šampionat bilo je veliko pitanje da li bi na završnom turniru vodio Zmajeve.

Bajević je u FS BiH došao fudbalski ambasador i bio je član Komiteta za savjetovanje i posredovanje, kada su UEFA i FIFA uvele protektorat putem Komiteta za normalizaciju (2011. godine), a na klupu reprezentacije BiH sjeo je poslije smjene Roberta Prosinečkog u decembru 2019. godine. 


Došao je u FS BiH na velika vrata, baš kao u Crvenu zvezdu 2006. godine, a otišao je godinu kasnije napustivši klupu crveno-bijelih u toku utakmice protiv Vojvodine iz Novog Sada na Marakani poslije skandiranja Delija. Došao je kao ambasador i spasilac, a odlazi kao selektor gubitnik.

Neodlaskom na Evropsko prvenstvo Fudbalski savez BiH izgubio je nekoliko miliona evra kao nagradu od strane UEFA što će da bude veliki udar za “krovnu kuću fudbala” pogotovo što je objelodanjeno da je dug Saveza oko tri miliona maraka na ime poreza i doprinosa.