XS
SM
MD
LG

Mineral najefikasniji tim u Republici Srpskoj

 

Foto : micromreza.com

Mineral iz Banje Vrućice je pobjedom nad Poletom iz Podnovlja rezultatom 6:0 dva kola prije kraja osigurao jesenju titulu u Područnoj ligi „Doboj-zapad“.

Ovo je bila osma pobjeda, u devet utakmica, uz jedan remi tim sa „Kiseljaka“ se sa 25 bodova nalazi na prvom mjestu ligaške tabele. Na drugom jr  Rudar iz Stanara sa sedam bodova manje, isto koliko ima i Liješće na trećem mjestu.

Izabranici Milenka Gačića su na devet utakmica postigli čak 47 golova, što je prosjeku 5.2 po utakmici čime se nalaze na prvom mjestu kao ekipa sa najviše postignutih golova od svih timova u svim ligama u Republici Srpskoj, uključujući i Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Na drugom mjestu se nalazi Skugrić 1964 sa 40 postignutih golova u 10 utakmica.

Zanimljivo da Mineral nije postigao gol u šestom kolu protiv Pridjela (0:0), ali je u ostalim utakmicama ostvarivao pobjede rezultatima (11:0), (7:0), (7:1), (6:0), (5:1), (4:0), (3:2), (4:1).

Razlog ovako efikasne igre „žutih“ sa Banje Vrućice leži u sjajnoj timskoj igri, a u prilog tome ide podatak da se čak 12 igrača upisalo u listu strijelaca ove sezone.

Jedini sa dvocifrenim brojem golova je Danijel Čović, koji je 12 puta tresao mrežu protivnika. Iza njega su Dragan Vučić sa devet pogodaka i Božo Pavlović sa sedam. Iskusni Željko Stojanović je dao pet, dok je mladi Emir Osmić četiri puta bio strijelac. Po dva puta u listu strijelaca su se upisali Nebojša Kuzmanović, Dejan Milojević i Nemanja Pavlović dok za sada jedan gol na svom kontu imaju Vitomir Gačić, Saša Marković, Ramiz Hamzić i Filip Nedić.

Iza FK „Mineral“ je turbulentan period, prije dvije sezone su nizom nesrećnih okolnisti ispali iz Regionalne lige „Centar“ (treći rang takmičenja u Republici Srpskoj) i preselili se u Područnu ligu „Doboj“. Tada su krenule razne priče o propasti kluba, fuzijom sa drugim klubovima ili mogućem gašenju više od pola vijeka tradicije u Banji Vrućici. Ipak, takve priče je oprvrgao tim iskusnih i mladih igrača koji su počeli prošlu sezonu pod parolom „Ipak se okreće“ sa željom da se pokaže da se na Banji Vrućici fudbal i dalje igra.

Prošlu sezonu tim iz poznatog turističkog mjesta je završio na petom mjestu nakon odigranih 50% utakmica, te se nije uspio ekspresno vratiti u rang više.

Čekalo se devet mjeseci na početak fudbalskih dešavanja u Republici Srpskoj i konačno je počelo u avgustu mjesecu. Mineral je krenuo u kampanju „Pravo u Centar“, koja ima za cilj osvajanje prvog mjesta na ligaškoj tabeli i povratak u Regionalnu ligu Centar, ligu koja pripada renomeu kluba iz Banje Vrućice.

Dva kola prije kraja jesenjeg dijela prvenstva iz Teslića stižu dobre vijesti, ali da bi uspjeh bio konačan treba sačekati još 13 kola koliko je ostalo do kraja takmičenja u Područnoj ligi „Doboj-zapad“.

Ne treba zaboraviti ni saradnju FK „Mineral“ i Akademije fudbala „Sporting“ koji zajedno nastupaju u četiri takmičarske selekcije pa je stadion sa umjetnom podlogom u Banji Vrućici svakodnevno ispunjen fudbalom.

Izvor:mikromreža