XS
SM
MD
LG

Nemanja Majdov poslije više od deset mjeseci ponovo na tatamiju: Forma upitna, ali srce i volja su tu

Photo/ Cees de Haan

Reprezentativac Srbije u džudou, Nemanja Majdov, vraća se ovog vikenda na tatami poslije više od deset mjeseci pauze. 

Džudista Crvene zvezde nije nastupao od decembra i Mastersa. Taman kada se spremao za nova iskušenja uslijedila je pandemija koronavirusa i pauza sve do sada. Danas je u Budimpešti počeo Grend Slem, prvi IJF turnir poslije sedam mjeseci pauze, pa će ovo biti odlična prilika da Nemanja testira svoju formu i ponovo započne pripremanje za odložene igre u Tokiju 2021. godine.

- Od Mastersa u decembru se nisam borio. Čeka nas opasan rat u nedjelju. Dobro se osjećam, ali ne znam kakva mi je forma. Ovo mi je prvi turnir poslije dugo vremena, mnogo kraći mi je bio pripremni period, ali srce i volja su tu. Idemo meč po meč sa Božijom pomoći i to je to. Najbitnije je da se sačuvam od povreda, ali i da odradim dobre bitke kao uvod za sljedeću godinu. Budimpešta uvijek budi posebne uspomene kod mene, vraćam se u najljepša vremena svoje karijere, tako da Bože pomozi i tuča, rekao nam je Nemanja Majdov u najavi ovog Grend slema.

IJF turnir sprovodi po strogim mjerama prevencije od koronavirusa, učinjeni su veliki napori da sve bude sigurno. Svi džudisti su odradili testove na koronavirus u svojim zemljama pred polazak u Budimpeštu, ali i u glavnom gradu Mađarske se moraju ponovo testirati, pa je recimo i to kompletna italijanska reprezentacija vraćena iz Budimpešte nakon što je kod nekoliko članova njihove delegacije pronađen koronavirus. Nemanja je bio negativan na testiranju po dolasku u Budimpeštu, a sutra će imati još jedan brzi test i vaganje pred borbu u nedjelju.

Poznat je i žrijeb za ovaj Grend slem. Na startu takmičenja Nemanju čeka duel protiv Crnogorca koji nastupa pod zastavom Austrije, Marka Bubanje. Nakon toga, a svi se nadamo da Nemanja ide do kraja, čeka ga bolji iz duela Rufat Ismajilov (Azerbejdžan) i pobjednik meča Kolton Braun (SAD) - Erlan Šerov (Kirgizstan). U donjoj polovini ove linije žrijeba su i Brazilac Rafael Masedo, Grk Teodoros Tselidis, Poljak, Piotr Kučera, te Altanbagana Gantulga iz Mongolije, odnosno Aleksis Metju iz Francuske.