XS
SM
MD
LG

Glasinac se pronosao sa Brotnjom uprkos ubjedjivom porazu, Beli Anđeo izbacio Sarajeva

Pet utakmica Kupa Bosne i Hercegovine u futsalu odigrano je danas na startu ovog takmičenja u sezoni 2020/21.

Prolaz dalje obezbijedili su Mostar SG, Beli Anđeo, Seljak, Brotnjo i Hercegovina.

Derbi osmine finala igran je u Tuzli gdje su se po drugi put u sezoni sastale dvije najbolje ekipe BiH, Salines i Mostar SG i ponovo su slavili Mostarci, ovaj put na gostovanju. Ekipa Ivana Božovića je sa 6:2 savladala Salinesa, koji su večeras bili lišeni usluga Mladena Kocića, i tako obezbijedila mjesto među osam najboljih ekipa u takmičenju.

Već u trećoj minuti gosti su poveli sa 1:0 golom Nermina Kahvedžića, da bi potom Anel Radmilović u 8. minutu postigao svoj prvi od tri gola večeras.  U 11. minutu je Bilal Jelić pogodio za 3:0 i to je i bio rezultat prvog poluvremena. Na 4:0 je povisio drugim golom Anel Radmilović u 33. minutu, da bi se potom domaći sa dva gola  Imširovića i Arnautovića na trenutak vratili u susret. Imali su pet minuta da probaju još nešto više da urade, ali su samo primili još dva gola od Anela Radmilovića i Nermina Kahvedžića za konačnih 6:2.

Sarajevo je bez gotovo polovine tima otišlo na gostovanje u Brčko kod KMF Beli Anđeo, prošlosezonskog premijerligaša, i odlično su krenuli u meč. U 7. minutu su poslije golova Nedžada Hodžića i Josipa Bilića već imali 2:0, a to je bio i rezultat prvog dijela. Ipak, u nastavku susreta slijedi preokret domaćih, koji prvo preko Ranislava Filipića smanjuju na 2:1, a zatim i golovima Miroslava Miljkovića i Siniše Jevtića dolaze do potpunog preokreta.  Kada je već gostujući tim krenuo na sve ili ništa postižu domaći još dva gola preko Ace Đokića i Miroslava Jevtića za konačnih 5:2.

Brotnjo je uz dosta problema uspio da slavi sa 7:1 na Sokocu protiv Glasinca, iako rezultat to nikako ne govori. Domaći su poveli u 9. minutu preko Stefana Arbinje, ali su gosti odmah uzvratili i sa dva gola Anta Grubišića za dvije minute došli do preokreta. Uslijedilo je nadmudrivanje na obje strane, a Glasinac u 36. minutu promašuje odličnu šansu za 2:2, da bi potom uslijedila kanonada gostiju koji u posljednje četiri minute postižu pet golova i dolaze do ubjedljivih 1:7. Četiri gola je postigao ukupno Ante Grubišić, a po gol Zvonimir Ćavar, Marin Sesar i Luka Pehar.

Seljak je u odličnom meču sa 7:6 savladao Lilium, dok je Hercegovina na gostovanju kod Bubamare bila bolja sa 6:2.

Večeras se igraju još dvije utakmice, Zrinjski - Sloga i Policajac - Bosna Kompred, dok se sutra igra meč Kaskade i Željezničara

Rezultati 1/8 finala:

MNK Bubamara - MNK Hercegovina 2:6
FC Salines - FC Mostar SG 2:6
MNK Seljak - FC Lilium 7:6
FC Glasinac - MNK Brotnjo 1:7
KMF Beli Anđeo - GFC Sarajevo 5:2