XS
SM
MD
LG

Mitar Trifković i Modrićča ispred drugih

Nagrašeni u PFS Doboj

DOBOJ – U Doboju je sinoć(četvrtak) organizovan 21.Izbor najuspešnijih u fudbalsku dobojske regije. Prvotimac Modriče Mitar Trifković najbolji je fudbaler, a Modriča Alfa najuspešniji fudbalski kolektiv u godini na izmaku

Najveći  osvajač  bilo  čega, a  pogotovo  sportskog  trofeja, uvek  je  onaj  koji  u  sportskoj  borbi  koji ukrašava  fer – plej  dostojanstveno  nađe  put  do uspeha  i  pobede.

I trener dobojske Sloge Milan Draganović tražio je i često pronalazio taj put, pa je Sloga bila jaka onda kada je bilo i najteže. Zato je Milan Draganović trener godine u regiji Doboj.

„Ponosan sam i zadovolja priznanjem koje je rezultat kontinuiranog rada. To je rezultat rada kolektiva i to priznanje delim sa svojim igračima. Moja filozofija igre je da je fudbaler najvažniji, a mi smo tu da ih usmeravamo i da stremimo željenim rezultatima. Verujem da Premijer liga BiH za Slogu nije nedostižna“, rekao je Draganović.

Miroslav Kršić juče je bio igrač, a danas predsednik Sloge, kolektiva koji je minulog leta obeležio 75 godina postojanja. Dobio je jednoglasnu podršku, fudbalski radnik godine u dobojskoj regiji.

„Počastvovan sam priznanjem. Ova nagrada je plod jednog rada svih u FK Sloga, ali i u Gradskom fudbalsom savezu Doboj. Prepoznate su naše ideje  od strane Gradonačelnika Doboja, Grada Doboja i sportskih radnika. Nagradu delim sa mojim gradom i  mojim omiljenim klubom, Slogom. To je sada i obaveza, pa ćemo još predanije raditi. Ovo je dokaz da smo na pravom putu“, poručio je Kršić.

Mladost je vojska najjača i u fudbalskom sportu. Prvi strelac prvog dela Prve m:tel lige Republike Srpske i prvotimac Modriče Mitar Trifković najbolji je fudbaler regije Doboj u 2020.godini.

Hvala svima. Ovo je kruna mog rada do sada. Ovo mi je veliki pomak. I u fudbalu kao i u životu je najvažnije verovati u uspeh, raditi marljivo i rezultati dođu. Nadam se da će biti još golova, asistencija i zajedničke radosti sa saigračima“, rekao je Trifković.

Mitar Trifković i Petar Jelić

Najperspektivnija  fudbalerka  je  Helena  Bumbulović, član ŽFK „Borac“ Šamac. Prepoznati su i Milan Stanišić iz Pelagićeva, Muamer Hamzić iz Tekstilca Derventa, te Obrad Starčević iz dobojske Sloge.

Kolektivno, nagrađeni su pionirska selekcija šamačkog Borca, kadetska i juniorska selekcija Sloge, najkvalitetniji fudbalski sudija je Dobojlija Goran Ilić, dok su najbolji klubovi Sloga Kakmuž u ženskoj i Modriča Alfa u muškoj konkurenciji. Fudbalerka Modriče Dukla Maja Simić najbolja je fudbalerka, dok je nagrada za Fer plej otišla Zborištu u Brod i Našim Krilima u Kostajnici Posthumno priznanje namenjeno je novinaru iz Petrova Ozrenu Jorganoviću, a Zlatna plaketa pripala je penzionisanom gen-seku PFS Doboj Ljubiši Tripunoviću.

Predsednik PFS Doboj, čovek koji je i u vreme pandemije radio i stvarao za dobro fudbalskog sporta Petar Jelić rekao je da je zadovoljan i zbog uspeha koji su završili u Modriči i zbog svih nagrađenih u dobojskoj regiji.

„Znamo šta trebamo činiti dalje u Modriči, govorim kao predsednik kluba. Kao prvi čovek PFS Doboj doneli smo brojne olakšice. Smanjili smo kotizacije, nastavljamo podelu sportske opreme. Imamo još neke aktivnosti, niko ne sme biti zakinut i svi moraju dobiti podršku. U saradnji sa načelnicima opština i Gradonačelniku Doboja, rukovodstvima FSRS i FSBIH nastavićemo da radimo na što boljim rešenjima za fudbal naše regije“, rekao je Jelić.

Ni jedna strast, pa tako i sportska, ne sme da bude opterećena sujetom, već snagom razuma. Ko to uspe – taj i takav je uvek pobednik.

Sinoć u Doboju svi su bili pobednici...