XS
SM
MD
LG
20.02.2021 RTS i Tanjug

Španovićeva ponovo šampionka Balkana

 

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović donela je Srbiji prvo zlato na Šampionatu Balkana, koje se ovog vikenda održava u Istanbulu. Španovićeva je trijumfovala sa najboljim rezultatom sezone 6,75 metara. Zlatnu medalju osvojio i Armin Sinančević u bacanju kugle. Srebrna medalja u trci na 1500 metara pripala je Nikoli Bursaću, a bronzana je bila Milana Tirnanić u trci na 60 metara.

To je ujedno i treći najbolji rezultat na svetskim rang listama ove sezone.

Ivana ponovo najbolja na prvenstvu Balkana

Današnja pobeda u Istanbulu je Ivani Španović 8. titula sa Balkanskih šampionata.

"Prvi put ove sezone, a skoro posle dve godine sam skakala iz punog zaleta, zadatak koji sam imala za današnje takmičenje sam uspešno odradila, tako da smo i trener i ja zadovoljni. Balkansko prvenstvo, kao i miting u Beogradu, koji me očekuje u sredu, uvertira su za glavni cilj zimske sezone, a to je Evropsko prvenstvo. U Beogradu očekujem još bolji rezultat", izjavila je Ivana posle takmičenja.

Armin Sinančević, šampion balkana u bacanju kugle

Još jednu zlatnu medalju za Srbiju osvojio je Armin Sinančević u bacanju kugle. On je trijumfovao hitcem od 20.63 metara.

Srebna u medalju osvojio je Nikola Bursać u trci na 1.500 metara u vremenu 3:46,9. Dok je bronzana medalja pripala Milani Tirnanić u trci na 60 metara. Ona je ovu deonicu pretrčala za 7,41 sekundi.

Evropsko dvoransko prventstvo u Torinu na programu je od 4. do 7. marta, a najbolja srpska atletičarka boriće se za četvrtu uzastopnu titulu šampionke Evrope.