XS
SM
MD
LG

Inspekcija bila na Skupštini FS BiH tražila razlog za prekid

Adnan Džemidžić

Tokom zasjedanja izborne sjednice Skupštine Fudbalskog saveza BiH danas u hotelu “Hils” na Ilidži u ovaj objekat upala je sanitarna inspekcija zbog pooštrenih epidemioloških mjera usljed pandemije korona virusa u Sarajevu u kojem je “lokdaun”.
Prema informacijama iz Sarajeva inspektori su došli po prijavi “nekoga iz Saveza”, a taj je “upozoravao na nepoštovanje epidemioloških mjera na Skupštini i tražio prekid iste”.


Od 60 skupštinskih delegata, 40 iz Federacije BiH i 20 iz Republike Srpske današnjim sjednicama, prvo redovnoj, a potom i izbornoj nije prisustvovao jedino Elvedin Dino Begić, predsjednik koji je sebi produžio mandat za tri mjeseca i koji je bez valjanih argumenata imenovan za počasnog predsjednika na diskriminisanju legendarnog Ivice Osima.
Begić je pred sjednice Skupštine napustio sjednicu Izvršnog odbora kojom je predsjedavao jer je jučer odbijen njegov zahtjev da odmah bude kooptiran u Komitet za savjetovanje i posredovanje, a kada se to nije desilo ljutito je napustio skup i nije se pojavio danas na Skupštini.


Delegati Skupštine su se danas okupljali oko stola na kojem se broje glasovi, a gensek bh. kuće fudbala Adnan Džemidžić, inače jedan od najvjernijih Begićevih saradnika ih je tri puta upozorio da se odmaknu, obzirom na prisustvo sanitarne inspekcije koja se nalazi u hotelu i koja provjerava sprovođenje svih sigurnosnih mjera obzirom na pandemiju korona virusa.
-Poštovani delegati i ostali članovi, molim vas da se odmaknete od stola. Inspekcija još uvijek viri, hoda po hotelu, nemojte da nam se vrate bez razloga. Ljubazno vas molim. Mogu prekinuti ovo današnje zasjedanje. Stvarno ako nemate objektivnog razloga tu da budete, vidite na ekranu sve šta komisija radi - tri puta je upozoravao Džemidžić.