XS
SM
MD
LG

UEFA zadovoljna promjenama u FS BiH,Elvedin Begić za Tjerija Favra - “neko”

Tjeri Favr

Tjeri Favr, izaslanik Evropske fudbalske unije (UEFA) uoči današnjih sjednica Skupštine FS BiH obratio se delegatima i podržao, kako je istakao, pozitivne promjene u Savezu.

-Uvaženi prijatelji, srećan sam što mogu lično da prisustvujem ovoj sjednici i da vam prenesem pozdrave predsjednika UEFA Aleksandra Čeferina. Današnji dan donosi promjene vašem savezu. Vidim da neko nedostaje, ali to je njegova odluka i žao mi je zbog toga. Ipak, čestitam mu na dostignućima koje je ostvario od 2012. zajedno sa svojim saradnicima, a istakao bih tri najbitnija: plasman na SP, otvaranje Kuće fudbala u Sarajevu i Trening centra u Zenici. Drago mi je što je i UEFA bila dio tih projekata realizovanih zajedno sa FS BiH. Jedan od njih je svakako i unapređenje infrastrukture klubova. Sinoć sam imao zadovoljstvo da upoznam, ako sve protekne po planu, i budućeg predsjednika Vicu Zeljkovića koji će siguran sam imati dobru saradnju sa UEFA. Uvijek možete računati na podršku UEFA. Želim vam uspješan rad Generalne skupštine, te da ostanete snažni i zdravi u ovim uslovima pandemije. Na kraju, koristim priliku da vam zaželim uspjeh u narednim utakmicama u Finskoj, sa Kostarikom u Zenici i protiv svjetskog šampiona Francuske u Sarajevu – rekao je Tjeri Favr.


Elvedin Begić je svojevremno bio kandidat za Izvršni komitet UEFA, ali nije prošao i od tada je “zahladio” njegov odnos prema predsjedniku UEFA Aleksandru Čeferinu.