XS
SM
MD
LG

Velika pobjeda Borca u Skenderiji za plasman u polufinale Play Off-a (FOTO)

U revanš meču  četvrtfinala Play Off-a, sastali su se u sarajevskoj Skenderiji OK Bosna i OK Borac. Nakon uzbudljive prve utakmice u Banja Luci, u kojoj su domaći pobjedili nakon pet setova i velike borbe, i u revanšu se očekivalo nešto slično. Međutim nije bilo tako. Ekipa Borca je bez većih problema došla do pobjede, i to maksimalnim rezultatom od 3-0, te se na taj način plasirala u dalju fazu takmičenja.

Sarajevska ekipa je od samog starta ušla dosta loše u utakmicu, što su odbojkaši Borca znali iskoristi, te veoma lako osvajaju prva dva seta (22-25; 19-25). Treba reći i da je Bosnu zasigurno poremetila teška povreda njihovog igrača Fejzića, koja se desila sredinom drugog seta i koja je meč pauzirala 10-ak minuta. 

U trećem setu ipak bolja partija Bosne. Gledali smo veliki broj rezultatskih preokreta i neizvjesnost do samog kraja. Ipak, niti sjajni servisi Bezdroba, od kojih su dva bili asevi, nisu mogli da donesu domaćoj ekipi osvajanje trećeg seta i eventualni povratak u meč. Za igru jako raspoložena i koncentrisana ekipa Borca, pod vodstvom trenera Marjanovića, danas je u svim parametrila bila bolji takmac i zasluženo slavila pobjedu. Na kraju seta bilo je ponovno 25-22 za goste, a time i konačnih 3-0.

OK Bosna Sarajevo - OK Borac Banja Luka 0-3 (22-25; 19-25; 22-25)