XS
SM
MD
LG

Najava 32. kola Evrolige

Foto: Euroleague

Ove sedmice na programu je poslednje duplo kolo u Evroligi. U utorak i srijedu odigraće se 32. kolo.

U utorak u 19h igra se čak četiri meča. Crvena zvezda dočekuje Armani. Zvezdi je ovo rezultatski nebitan meč dok se Armani bori za prednost domaćeg terena u četvrtfinalu. Ako se gleda istorija, Zvzda bi mogla do pobjede s obzirom da nikada nisu izgubili od ''Manekena''. Vidjećemo da li će se to promijeniti.

Zenit u ruskom derbiju čeka CSKA bez Majka Džejmsa, kojeg je Itudis suspendovan. Zenitu gori pod nogama u borbi za TOP8 dok će CSKA vjerovatno imati prednost domaćeg terena u četvrtfinalu. S obzirom da neće biti Džejmsa, Zenitu se šanse pojačavaju ali im je problem njihova loša forma.

Real Madrid dočekuje Efes u jednom od derbia kola. Real mora pod svaku cijenu dobiti ovaj meč ukoliko želi u plej of dok Efes juri prva četiri mjesta. Ekipa Pabla Lasa nije u dobroj formi dok je ekipa Ergina Atamana u super formi. Kerol je donio pobjedu Realu u Istanbulu a vidjećemo da li će doći do duple pobjede protiv Efesa.

Žalgiris dočekuje Albu u meču koji nema toliku važnost. Pogotovo za Albu dok Žalgiris ima još neke teoretske šanse za TOP8 ali je realno teško da mogu do TOP8.

Od 20h Panatinaikos dočekuje Baskoniju. Panatinaikos igra jer odigrati mora dok je ovo veoma važan meč za Baskoniju. Ekipa Duška Ivanovića se bori za TOP8 i igraju u sjajnoj formi u poslednje vrijeme. Imali su dosta kikseva u ovoj sezoni ali sada više nemaju prava na kiks.

Od 20:05h Makabi dočekuje Barselonu. Realno ovaj meč nema veliki značaj jer će Makabi ostati bez TOP8 dok će Barsa biti prva nakon regularnog dijela. Prvi meč je bio sjajan i Makabi je slavio u jednom old skul meču sa dosta kontakta. U ovom meču bi Barsa lako mogla da se revanšira.

Jedan od najbitnijih mečeva u kolu igraju Bajern i Fenerbahče u 21h. U prvom dijelu sezone Fener je igrao fantastično u prvom poluvremenu ali su u drugom prokockali 20 poena prednosti. I jedni i drugi će vjerovatno ući u plej of ali i jedni i drugi će dati sve od sebe da dođu do TOP4 i prednost domaćeg terena pred plej of. Što se tiče forme, Feneru bih dao blagu prednost ali treba očekivati veliku borbu.

U srijedu od 19h Himki dočekuje Asvel u totalno nebitnom meču tako da o tom meču zaista ne treba mnogo govoriti. Od 21h igraju Valensija dočekuje Olimpijakos. Olimpjakos nema šansu da uđe u plej of dok Valensija itekako ima. A da bi ušli u plej of, morali bi dobiti ovaj meč gdje nemaju prava na kiks.