XS
SM
MD
LG

Serija Radnik - Tempo kreće sutra

U petak će se u Bijeljini odigrati prva utakmica finala plej ofa za odbojkaše. Za titulu prvaka Republike Srpske bore se dvije ekipe koje su u dosadašnjem dijelu prvanstva pokazale najviše, Radnik iz Bijeljine I Tempo iz Ražljeva. Radnik je favorit u seriji, s obzirom na činjenicu da je dobio oba međusobna susreta u regularnom dijelu prvenstva. Međutim, u taboru ekipe iz Bijeljine smatraju da to ništa ne mora da znači:

- S obzirom na to da smo regularni dio sezone završili bez poraza, u finalnoj seriji smo favoriti, ali to ne znači da će biti lako. Za ekipu iz Ražljeva nastupa čak 5 naših bivših igrača, koji su itekako iskusni I koji znaju kako se igraju mečevi za titulu. Sa druge strane mi se uzdamo u naporan I kvalitetan rad tokom prethodnih 10 mjeseci, za koji se nadamo da će nam donijeti rezultat I u ovoj seriji. Idemo na titulu I daćemo sve od sebe da zabilježimo dvije pobjede u finalnoj plej of seriji, kaže trener I igrač Radnika, Vladimir Milićević, koji dodaje da su imali svesrdnu pomoć trenera Milana Đuričića, osvajača zlatne svjetske I evropske medalje sa mlađim reprezentativnim selekcijama Srbije.

- Moram da se zahvalim treneru Milanu Đuričiću iz Velikog Gradišta, koji je često dolazio na naše treninge tokom sezone. Bez njegove pomoći sigurno da ne bi postigli sve ovo što smo do sada uradili. Nadamo se da ćemo zajedno sa njim preskočiti još jedan, najbitniji stepenik u ovoj sezoni I ispuniti zacrtani cilj sa početka sezone, a to je osvajanje titule Republike Srpske.

Za prvi meč skoro svi u taboru Radnika su spremni, a ostaje žal što Anđelko Ćuk neće biti u prilici da pomogne ekipi.

- O Anđelku je suvišno bilo šta govoriti. Imao je peh da doživi povredu van sportskog terena, pa nam ne može pomoći u najbitnijem periodu sezone. Međutim, on će biti uz nas na meču I siugurno je da će nam samo njegovo prisustvo mnogo značiti. U finalu ćemo biti jači I za našeg igrača, doktoranta Daria Balabana, koji takođe mnogo znači ovoj ekipi.

Kao I sve prethodne utakmice u sezoni, I finale će se igrati pred praznim tribinama.

- Zaista je velika šteta što neće biti naših navijača, koji bi sigurno ispunili tribine sportske dvorane. Smatram da će zaista imati šta da se viri I da ćemo I mi I protivnici prikazati sav svoj raskošni talenat. Na svu sreću, obezbijeđen je direktan prenos na fejsbuk stranici našeg kluba, kao I na fejsbuk stranici portala Moja Bijeljina. Nadamo se najboljem I jedva čekamo petak I prvu finalnu utakmicu, zaključio je Milićević.

Prva finalna utakmica prvenstva Republike Srpske igra se u petak u sportskoj dvorani u Račanskoj ulici u Bijeljini sa početkom u 19:30 časova. Finalna serija igra se u dvije dobijene utakmice. Prednost domaćeg terena ima ekipa Radnika, drugi meč igra se več u srijedu u Ražljevu, dok će se eventualno treći susret igrati u Bijeljini narednog vikenda.