XS
SM
MD
LG

Križan režirao iznenađenje

Iznenađenje u Makiškoj šumi. Mlada ekipa Zemuna, sa većinom prvotimaca rođenih 2001, 2002. i 2003. godine, velikom borbenošću uspela je da pobedi bled domaći sastav. Posle nekoliko dobrih partija kod kuće, fudbaleri OFK Žarkova nisu se mogli prepoznati.

Domaćini su mogli da povedu u uvodu, preko Gojkova i Ivana Jovanovića. Zemunci su uzvratili preko Petrovića. Nove šanse za OFK Žarkovo imali su Gojkov i Karišić, a vođstvo gostima doneo je Aleksandar Križan, posle dubinske lopte Paunovića.

Stihijski napadi OFK Žarkova u drugom poluvremenu i izmene stručnog štaba nisu donele izjednačenje. Najbolju priliku domaći sastav imao je u 83. minutu. Rukom u šesnaestercu igrao je iskusni Đalović i sudija Jerinić pokazao je na penal. Odgovornost je preuzeo iskusni levi bek Vidović i šutirao neprecizno, iznad prečke.

Nervozni Đalović u finišu je zbog učestalih prigovora zaradio drugi žuti karton i put u svlačionicu. Nastavio je sa bučnim ponašanje i ispred svlačionice, a po završetku susreta mu je i pozlilo. Posle nekoliko minuta stanje mu se stabilizovalo i otišao je kući sa saigračima, klupskim autobusom.

 

OFK ŽARKOVO - ZEMUN  0:1 (0:1)

 

Stadion u Makiškoj šumi. Bez gledalaca. Sudija: Danilo Jerinić. Pomoćnici Ivan Krstić i Nikola Milosavljević (svi iz Beograda). Strelac: Križan u 39. minutu. Žuti kartoni: Ignjatović (OFK Žarkovo), Kuzmanović, Mijailović, Đalović, Križan (Zemun). Crveni karton: Đalović (Zemun), drugi žuti u 87. minutu.

OFK ŽARKOVO: Opačić, M. Ilić (od 62. Manić), Obrenović (od 26. Vidović), N. Jovanović, Ignjatović, Kiso, Karišić (od 72. Nović), I. Jovanović (od 46. Radonjić), V. Ilić, Gojkov, Dišić.

ZEMUN: Gudžulić, A. Jovanović, Đalović, Kuzmanović, Paunović (od 70. Cakić), Lazarević (od 70. N. Jovanović), Stokić, Mijailović, Isidorović (od 60. Jovančević), Petrović, Križan (od 89. Nenadović).