XS
SM
MD
LG

Paraf za nove pobede

Milorad Simić potpisuje Ugovore

Gradonačelnik Dervente Milorad Simić potpisao je ugovore sa 17 sportskih kolektiva koji su po javnom pozivu dobili sredstva iz gradskog budžeta u ukupnom iznosu od 225.000 KM. Simić je rekao da je u budžetu grada za sport izdvojeno 495.000 maraka.

Gradonačelnik Dervente Milorad Simić pojasnio je preostali iznos u budžetu od 215.000 KM ostati na raspolagnju za sportske klubove koji će se javiti na sledeći javni poziv, kada ispune zakonske uslove.

“To je verovatno nedovoljno, ali ako uzmemo procenat od ukupnog budžeta to je sigurno u Republici Srpskoj korektan procenat. Na javni poziv koji smo objavili 35 sportskih klubova je moralo podneti zahtev i meni je žao što nisu svi imali priliku da danas potpišu ugovore, već je njih 17 ugovore potpisalo i to je iznos od 225.000 KM.Hvala svim aktivistima koji okupljaju mlade ljude. U budžetu smo 440.000 maraka predvideli za sportske aktivnosti, 50.000 za finansiranje treninga i dodatnih 5.000 maraka. Voleo bih kad bismo mogli i više izdvojiti”, rekao je Simić.

Prvi čovek Dervente dodao je kako je primetio da su izdvojenim sredstvima u velikoj meri zadovoljni predstavnici sportskih klubova.

„Imamo ozbiljan zahtev prema njima, a to je način pravdanja tih sredstava, jer kontrole su kod nas, revizije i slično ne idu u sportske kolektive. Od kvartala do kvartala bićemo malo strožiji da bi finansiranje išlo valjano. Novaca neće manjkati, i ovo što smo potpisali biće ispunjeno“, podvukao je Milorad Simić.

Predstavnik Košarkaškog kluba “Derventa” Jugoslav Nedinić zahvalio je Gradu Derventa za izdvojena sredstva i naveo da ovaj kolektiv ima oko 100 članova: od dece, juniora do seniora.

Predsednik Upravnog odbora Kluba malog fudbala “Derventa” Dejan Plisnić naveo je da su jedina sportska organizacija u gradu koja okuplja isključivo igrače iz Dervente.

„Ekipa koja se bavi futsalom, postojimo od 2007. godine, takmičimo se u Drugoj ligi Republike Srpske. Okupljamo 25 članova, za sada imamo samo seniorski pogon. Naš Klub ne bi mogao da funkcioniše bez podrške grada. Takva je situacija i u drugim klubovima“, naveo je Plisnić.

Predsednik Upravog odbora i aktivni igrač Rukometnog kluba “Derventa” Slaven Šmulja istakao je da je Klub bio u najvišem rangu rukometa u Premijer ligi BiH, gde su odigrali svih 30 utakmica.

„Rezultatski smo bili neubedljivi i sledeće godine najverovatnije ćemo se takmičiti u Prvoj ligi Republike Srpske, što je za naš klub, kadar i finansijska sredstva koja imamo prigodan rang takmičenja. Naša boljka je bilo finansiranje što nas je mučilo protekle sezone. Sredstva od grada su bila ta koja su bila redovna, ali nedovoljna da zatvore sve troškove Premijer lige BiH“, pojašnjava Šmulja.

Predsednik Karate kluba “Kima” Derventa Duško Makivić rekao je da Klub broji 40 članova, te da postoji tri godine.

“Zahvaljujemo gradu Derventi, gradonačelniku i odbornicima što su odvojili novac za sportske klubove”, zadovoljan je Makivić.

Novac u sport nikada ne kasni, uvek stigne u pravo vreme. U „gradu na Ukrini“ potpis na ugovore smatra se početkom uspešne sportske ere.

To je paraf novih pobeda…