XS
SM
MD
LG
02.06.2021 Administrator DC

Šehić čuvar bh tima

Reprezentacija Crne Gore

 Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je na Grbavici u okviru prijateljskog meča dočekala selekciju Crne Gore, a susret je završen neriješenim rezultatom 0:0.

Iako je utakmica bila prijateljska, mnogo više je podsjećala na takmičarski meč s obzirom na veliku borbu igrača i jedne i druge selekcije da dođu do pozitivnog rezultata.

Igrala se četvrta minuta kada su Zmajevi prvi put zaprijetili gostima. Bh. fudbaleri su odigrali prekrasnu akciju, ali u završnici nisu reagovali najbolje, pa je udarac Adija Nalića izblokirao defanzivac Crne Gore, a u nastavku akcije Todorović šutirao preko gola.

Nakon toga slijede opasni napadi Crnogoraca tokom kojih je prvo zaprijetio Tomašević u osmoj minuti, da bi isti igrač tri minute kasnije pogodio i prečku. 

Imali su bh igrači nevjerovatno mnogo sreće: Velika greška Hadžiahmetovića rezultirala stopostotnom šansom za Crnogorce.

Igrala se 23. minuta susreta kada su gosti došli do nove velike prilike, ali je ovoga puta udaraj Bećiraja otišao malo pored stative. 

Nakon toga Zmajevi se bude i sredinom prvog dijela dolaze do šanse preko Nalića, čiji udarac odlazi pored gola, a onda nekoliko minuta kasnije najbolju priliku za Zmajeve ne koristi Krunić koji nakon odličnog centaršuta Ćivića šutira glavom, ali Dragojević majstorskom intervencijom brani njegov udarac. 

Početak drugog poluvremena bio je dosta mirniji u odnosu na prvo, a onda su sredinom istog uslijedile greške bh reprezentativaca koje su nas mogle skupo koštati. 

Igrala se 66. minuta kada je Hadžiahmetović izgubio loptu u opasnoj zoni, a kao rezultat toga je Hakšabanović izašao sam pred Šehića i lobovao ga, ali je pogodio spoljni dio mreže. 

Samo nekoliko trenutaka kasnije Zmajevi prave novu grešku, koja Crnogorcima donosi stopostotnu šansu prvo preko Jankovića, a onda i preko Osmajića, ali oba puta fenomenalni Ibrahim Šehić zaustavlja njihove udarce.

Do kraja susreta su obje ekipe pokušale doći do pogotka, ali se mreže nisu tresle, pa je susret završen bez golova 0:0.