XS
SM
MD
LG

Davidovićeva u Trebinju

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske, Sonja Davidović, istakla je danas tokom posjete ženskom i muškom Košarkaškom klubu "Leotar" u Trebinju da rezultati sportskih kolektiva u Srpskoj obavezuju nadležne institucije na dodatnu podršku.

"Obavezuju nas rezultati i entuzijazam mladih sportista, koji su naš ponos i naši najbolji ambasadori, obavezuje nas da ih dodatno podržimo i motivišemo ih da se nastave baviti sportom i ostanu u Republici Srpskoj", rekla je Davidovićeva.

Ona je podsjetila da je kroz odredbe novog zakona o sportu stvoren pravni osnov da bi se u narednom periodu moglo doći i do sistemskog rješenja kada je o sportu riječ, te dodala da se bez budžetskih sredstava ne može razmišljati o razvoju sporta.

"Želja nam je da ulažemo u sport, mlade ljude koji su puni entuzijazma, žele da se bave sportom, a ostvaruju dobre rezultate na sportskoj sceni u Republici Srpskoj, ali su dominantni i na sportskoj sceni BiH, i to jeste dodatna obaveza za republički i lokalni nivo da izdvajamo konkretnija i znatnija sredstva za podršku sportu", rekla je Davidovićeva.

Ona je dodala da je odredbama novog zakona o sportu predviđen dodatni vid podrške za sportiste do 26 godina.

"Taj iznos sportske stipendije bio bi u visini prosječne plate u Republici Srpskoj", rekla je Davidovićeva.

Gradonačelnik Trebinja, Mirko Ćurić, izjavio je da su lokalna zajednica i resorno ministarstvo na raspolaganju, te naglasio da sport treba podržati.

"Važno je da se uključi što više djece u sport, ali premijerligaši su nam i te kako bitni i to su najbolji ambasadori grada, ali i Republike Srpske i zaslužuju podršku i lokalne zajednice i nadležnog ministarstva", naveo je Ćurić.

Predsjednik Upravnog odbora Košarkaškog kluba "Leotar", Aleksandar Vujić, zahvalio je resornom ministru i ministarstvu za podršku u prethodnom periodu.

Vujić je dodao da je Klub u prethodne dvije godine u krugu šest najboljih u BiH, te da su ambicije Kluba u narednom periodu Liga šest.

"Uz podršku Ministarstva i grada Trebinja, koju podrazumijevamo, očekujemo da ćemo biti sudionici regionalnog takmičenja u narednom periodu", rekao je Vujić.