XS
SM
MD
LG

Trebinjski mali šampioni

LeoStars

Malo je klubova koji se mogu, kao trebinjski LeoStars pohvaliti  velikim brojem titula svojih selekcija, kako na domaćoj tako i na internacionalnoj sceni.

Ovaj klub sa juga Hercegovine, osnovan ne tako davne 2015. godine takmiči se u Omladinskoj ligi, grupa Jug pod okriljem Fudbalskog saveza Republike Srpske u kategorijama predpioniri, pioniri i kadeti.

Upravo su njihovi predpioniri kolo prije kraja prvenstva osigurali prvo mjesto. Imali su  skoro  8-1-1 u deset odigranih utakmica, izuzetno  impozantnu gol razliku        

 29:7. Dakle,  nisu se slučajno našli na prvom mjestu, ispred prvog pratioca FK Hercegovac, Bileća koji je zaostao 4 boda.

Sve ovo  dobija na značaju kad se zna da su baš u predzadnjem kolu, igrali  u Bileći, protiv Hercegovca.. Fudbaleri LeoStarsa  su slavili  4:3 u utakmici na kojoj bi pozavidjeli i mnogo stariji fudbaleri.

U poslednjem odigranom kolu KF LeoStars je ugostio FK Sutjesku iz Foče i pobjedili su sa 5:0 te tako stavili tačku na prvenstvo i potvrdili svoj kvalitet.

Osim sto su prvaci grupe Jug oni su i dali najboljeg strijelca lige, a to je Pavle Ljubenko.

Centarfor LeoStarsa je tresao mrežu protivnika ukupno 14 puta, na deset utakmica i tako vodio svoju ekipu do samog vrha.

Prethodnih dana smo pisali i o mlađoj generaciji LeoStarsa (U - 10) koji su napravili veliki uspjeh osvojivši prestizan Čempion trofej u Konjicu i tako osigurali plasman na završnicu koja ce biti održana u Beču, a na kojoj ce nastupiti velika imena poput Juventusa, Reala, Benfike, Liverpula...

Sta reći na kraju nego poželjeti mnogo sreće ovom mladom kolektivu kojim uspješno rukovodi Igor Joksimović sa svojim pomoćnicima i koji skoro sa svakom generacijom osvoji neki trofej, a kada znamo u kojim uslovima ovaj klub trenira (Trebinje je jedan od rijetkih ako ne i jedini grad u BiH koji nema teren sa vještačkom travom), taj uspjeh još vise dobija na značaju.

Ostali fotosi:

Pavle Ljubenko


Velež 0 : 0 Mladost
Leotar 1 : 2 Hercegovac
LeoStars 5 : 0 Sutjeska
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 LeoStars 10 8 1 1 25
2 Hercegovac 10 7 0 3 21
3 Leotar 10 4 3 3 15
4 Sutjeska 10 3 2 5 11
5 Velež 10 2 1 7 7
6 Mladost 10 1 3 6 6