XS
SM
MD
LG

Infrastrukturi prednost nad rezultatom

Igor Radeljić

 

Nedavno je Fudbalski klub Laktaši, danas drugoligaš, dobio novu upravu pred kojom je zadatak da nekadašnjeg šampiona Republike Srpske i premijerligaša BiH vrati na nekadašnje puteve slave, što neće biti nimalo jednostavan zadatak. Taj tim, kao predsednik Upravnog odbora predvodi Miroslav Bojić, načelnik opštine Laktaši, a njegova dena ruka i prvi operativac na terenu je Igor Radeljić, na poziciji direktora, inače načelnik za finansije ove uspešne lokalne zajednice.

-FK Laktaši kao bivši šampion Republike Srpske i premijerligaš BiH za koji su igrala mnoga poznata fudbalska imena iz regiona zaslužuje mnogo bolji status i bolje uslove nego što su trenutni. Ova uprava u narednom periodu nastojaće da stabilizuje klub na svim nivoima. Pre svega infrastrukturno, u planu je natkrivanje tribine i izgradnja jednog pomoćnog terena sa veštačkom travom. Ovim putem, lično i u ime kluba, želim da se zahvalim predsedniku fudbalskih saveza Republike Srpske i BiH gospodinu Vici Zeljkoviću na podršci i pomoći u realizaciji ovih projekata, ali i za sve ono pozitivno što je uradio za fudbal u veoma kratkom periodu – počeo je priču Igor Radeljić, direktor Fudbalskog kluba Laktaši.

Svesni su čelnici Laktaša da situacija u prethodnom vremenu nije bila nimalo ružičasta i da ih čeka ogroman posao u procesu rehabilitacije kluba.

-U upravi se nalaze vredni i ambiciozni ljudi na čelu s načelnikom opštine Miroslavom Bojićem koji je i predsednik kluba, tu je i predsednik Skupštine gospodin Miloš Brkić, inače predsednik Područnog Fudbalskog saveza Gradiška kojem pripadamo. Želja nam je da se što pre vide pozitivni rezultati i pomaci ovog tima u upravi. Hoću da se zahvalim svim privrednicima sa opštine Laktaši koji su prepoznali inicijativu načelnika Bojića i nove uprave i dali nam podršku, baš kao i sponzorima koji su stali uz FK Laktaše – dodao je Radeljić.

Uz infrastrukturni deo biće potrebna rehabilitacija i ojačavanje igračkog kadra za narednu takmičarsku sezonu.

-Da se razumemo, nećemo gomilati igrački kadar i obećavati kule i grad imamo, čime raspolažemo, radićemo racionalno i u interesu kluba. Šta nam vredi “lupati” cifre za plate igrača, a da to ne možemo da ispunimo? Sigurno je da će biti novih imena u kadru, za te stvari su zaduženi sportski direktor Siniša Soprenić i šef stručnog štaba Miljan Bajić – rekao je prvi operativac Laktašana.

Kada su u pitanju ambicije kluba u sezoni 2021/22. o njima je Igor Radeljić rekao:

-Želimo da stabilizujemo klub na svim nivoima i ako nam se ukaže mogućnost plasmana u Prvu ligu Republike Srpske nastojaćemo da je iskoristimo. Predviđamo da bi nam u toj trci najozbiljniji kandidat mogla da bude Sloboda iz Mrkonjić Grada. Liga na zapadu će biti zanimljiva, a svaku priliku koja nam se ukaže pokušaćemo da iskoristimo. Ništa nije pod moranje, a krajnji cilj je da jednog dana Laktaši ponovo zaigraju u Premijer ligi BiH. Svesni smo da je za to potrebno vreme i mukotrpan rad. Ušli smo u ozbiljan projekat i on treba da živi uspešno.

Paralelno sa infrastrukturom i sklapanje prvog tima u FK Laktaši veliku pažnju posvećuju i omladinskom pogonu.

-Imamo 120 dečaka u omladinskim kategorijama i poklanjamo im veliku pažnju. Imamo odličnu saradnju na visokom nivou sa Školom fudbala Mladosti iz Glamočana i Sloge iz Trna, gospodinom Milenkom Petrovićem, i sa nivoa načelnika i sa nivoa uprave kluba. Petrović posebno zaslužuje pohvale za kamp Partizana koji će i ove godine biti organizovan na teritoriji naše opštine, to je velika stvar za sve, ali i Republiku Srpsku. Takođe, tu je i Saša Popović koji je za kratko vreme stabilizovao trnsku Slogu – rekao je Igor Radeljić.


Polet 1926 2 : 1 Proleter
Sloga (S) 3 : 3 Sloga (T)
OFK Brdo 2 : 1 Laktaši
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 OFK Brdo 20 7 4 9 25
2 Sloga (T) 19 7 3 9 24
3 Laktaši 20 7 2 11 23
4 Sloga (S) 20 6 4 10 22
5 Polet 1926 20 6 4 10 22
6 Proleter 19 6 2 11 20