XS
SM
MD
LG

Napali ga i opet ispali licemjeri a on i dalje najveći ikad

Foto: OKS

Svijet je prepun licemjera. To se osjeti na svakom polju pa tako i u sportu. Jedan od najboljih primjera je Novak Đoković. Ali ne kao primjer licemjera nego kao žrtva raznoraznih licemjera koji nisu dostojni da spomenu njegovo ime.

Mnogo puta su neki optuživali Novaka za nešto a ispostavilo bi se da ''njihovi'' rade isto što i Novak pa čak i na mnogo gori i bezobrazniji način. A nakon olimpijskih igara, dobili su novu priliku da budu sjajni licemjeri.

Kao što znate, Novak se povukao iz miksa i Nina Stajanović i on ostali su tako bez medalje jer nisu odigrali meč za bronzu. Naravno da su zapadnjački lešinari i teški licemjeri iskoristili priliku da to koriste kao argument kod Novaka, kreirajući mišljenje kod svojih pratilaca kako Nole ne može biti najveći ikad jer je sebičan.

Naravno, Nole nije sebičan ali naravno, oni koji su ga napali su opet ispali licemjeri. Zašto ? Pa jedan ''njihov'' je isto uradio što i Nole. Nadal se povukao iz miksa sa Muguruzom u Riju. Da li se o tome dugo polemisalo ? Da li se toga danas sjećaju licemjeri koji napadaju Novaka ili oni kojima se kreira mišljenje kako je Nole sebičan ? Ma naravno da se niko toga ne sjeća jer to se desilo Nadalu.

Budite uvjereni da sa Noletom neće biti tako. Kad god krene ubuduće priča o 'GOAT-u uvijek će se spominjati ovo povlačenje kod Noleta dok se zapadnjaci neće sjećati da je Nadal uradio isto. Ali taj njihov potez govori više o njima nego o Noletu. 

Ta njegova dominacija na terenu tjera mnoge da iz poteza u potez ispadaju licemjeri i da svako malo dotaknu ljudsko dno a sve kako bi pokušali promijeniti realnost. A realnost je da je Novak Đoković najveći teniser svih vremena u ovom trenutku. Realnost koja ih boli i ne da im mira a ne treba im ni dati mira.

Ne boli njih što je najveći ikad Novak kao Novak nego što je najveći ikad momak iz male Srbije koju su pokušali okaljati na svakom koraku. Pa uz to sve, Novak o svemu misli svojom glavom a ne kako prokleti ''mainstream'' želi.

Ali dobro. Možda je i dobro što je Nole izgubio u Tokiju jer su neki mogli preskočiti svoju dozu ''lijekova'' protiv realnosti. Realnosti u koju će ih Nole vratiti nadamo se već na US Openu kada podigne pehar u Nju Jorku i kompletira kalendarski Slem.