XS
SM
MD
LG

Golijan postao viceprvak Evrope: Ovo je početak, najbolje tek slijedi

Jitsuka novosadske Voše i reprezentativac Srbije, Dejan Golijan, na svom prvom velikom takmičenju pod zastavom Srbije je postao viceprvak Evrope u juniorskoj konkurenciji.

- Ponosan sam na sve što je urađeno. Prvi put sam nastupao pod zastavom Srbije i osjećaj je nevjerovatan. Osjetio sam neku posebnu emociju koju ne mogu da opišem riječima. Zahvalan sam Bogu na svemu. Ovo je neki novi početak, najbolje tek slijedi. Znamo ko smo i od čega smo satkani, treniramo još jače i sve će doći na svoje. Sve ovo nas je dodatno ojačalo i bićemo još spremniji za sve što nas čeka. Nemamo puno prostora za odmor, fokusirani smo na Svjetsko prvenstvo u Abu Dabiju početkom novembra, rekao je Dejan Golijan nakon osvajanja srebra.

On se zahvalio svima koji su mu pomogli u osvajanju medalje.

- Hvala mojoj porodici, drugarima, trenerima i sparing partnerima iz Džudo kluba Vojvodina i Džudo kluba Randori. Hvala mom treneru Janošu Kopasu koji je bio spriječen da otputuje sa mnom zbog koronavirusa, ali mi je pružao veliku podršku prije svakog meča. Želim mu brz oporavak, uskoro idemo u nove pobjede.

.

.

.