XS
SM
MD
LG

EL: Okobo srušio CSKA, maestralni Mejkon i nepogrešivi Nedović ponizili šampiona

Foto: Euroleague

Košarkaši Asvela upisali su četvrtu pobjedu u sezoni. Asvel je u šestom kolu savladao CSKA sa 70-68.

Asvel je sjajno otvorio susret. Francuski predstavnik odigrao je sjajno na oba kraja parketa te je dobio prvi period sa 26-13. U drugom periodu, gosti hvataju nešto bolji ritam te do poluvremena prilaze na jednocifren zaostatak. U nastavku, mnogo bolja igra ''Armejaca''. Napravili su preokret te su sa tri poena prednosti ušli u poslednji period. Asvel se nije predavao.

Iako je CSKA poveo 64-60, Asvel zahvaljjući Okobou prije svih, pravi preokret i dolazi do vodstva 68-67. Tada je Heket imao dva bacanja ali je oba promašio a sa druge strane pogodio je Okobo za 70-67. Klajburn je imao dva bacanja potom. Jedno je dao a drugo je namjerno promašio na kraju je došao i u pozociju da trojkom donese pobjedu svom timu ali je promašio.

Okobo je vodio svoj tim do pobjede sa 14 poena dok je Heket predvodio goste sa 16 poena.

Panatinaikos je u Atini ponizio Efes sa 95-69. Do pobjede ih je vodio maestralni Mejkon sa 34 poena uz 9/12 šut za tri poena a Nemanja Nedović dodao je 17 poena uz 3/3 za dva, 2/2 za tri te 5/5 sa slobodnih bacanja. Goste je predvodio Bobua sa 16 poena, Petrušev je imao četiri poena i skoka a Micić nije igrao.