XS
SM
MD
LG

Pao je i Huventud

KK Partizan / FotoKK Partizan

U 3. kolu 7Days Evrokupa, crno-beli su u hali "Aleksandar Nikolić" pobedili španski Huventud sa 68:67 (19:17, 15:22, 15:20, 19:8) nakon velikog preokreta i završnice "za infarkt". 

Partizan NIS je ostao neporažen i nakon 9 odigranih utakmica u sezoni 2021/22. Crno-beli su u triler završnici savladali španski Huventud sa 68:67, nakon velikog preokreta. Gostujući tim je efikasije započeo meč i ostvario prednost od 2:11. Nakon minuta odmora koji je zatražio trener Obradović, crno-beli su preuzeli kontrolu nad mečom i prvu deonicu rešili u svoju korist sa 19:17. 

U drugoj i trećoj četvrtini, Huventud je konstantno bio u prednosti, koja je na isteku 30. minuta iznostila 10 poena. 

Poslednja četvrtina, donela je čvrstu igru crno-belih koja je najavila veliki preokret. Korak po korak, Partizan NIS je stizao prednost, da bi sa četiri vezana poena, Kevin Panter doneo crno-belima odlučujuću prednost na četiri sekunde pre kraja. 

Zahvaljujući dobroj odbrani, crno-beli su osnvjili loptu do koje je nakon čeonog auta došao Aleksa Avramović. Gosti su napravili faul, a bek crno-belih je nakon promašenog prvog slobodnog bacanja, namerno promašio i drugo kako Huventudu ne bi ostalo dovoljno vremena za poslednji napad. Na kraju, pola koša prednosti za Partizan protiv tima iz Badalone, za veliko slavlje u nekadašnjem "Pioniru". 

Na konferenciji za medije održanoj nakon meča, trener crno-belih Željko Obradović je izjavio: 

"Sjajna utakmica. Nismo je dobro otvorili, bili smo bez dobrog šuta u prvih nekoliko minuta. Onda je trebalo da se vraćamo od 2:11, a to nije lako. Ali, tim se borio do kraja, a utakmicu je prelomio sjajan igrač, Kevin Panter. Njegov kvalitet je presudio. Bilo je sjajno što smo odigrali ovakvu utakmicu, mladi tim treba da nastavi da napreduje i da zna kako da uči kako dalje. Mi smo se pripremali za utakmicu kao svaku do sad. Probali smo da shvatimo šta je ono što je najbitnije kod Huventuda i to da sprečimo. Analizirali smo, nije problem toliki bio odbrana, kao što je napad. Mi smo tim koji agresivno igra odbranu, a te agresije u pojedinim trenucima nije bilo dovoljno. Bilo je i konfuzije koju odbranu igramo. To govorim i igračima koji su na klupi, a ne igraju. Treba da slušaju sve vreme. Utakmica je takva da se često prave izmene i ako ne slušaš, možeš da ne znaš. To je stvar koncentracije i mladosti i neiskustva. Mislim da je ovo velika pobeda za nas. Na kraju treće četvrtine je bilo 10 razlike za njih, pa nismo odustali, naravno uz neverovatnu podršku naših navijača, dobili smo velikog protivnika koji je znao da igra dobro, ali na kraju je ponavljam, veliki igrač je presudio", naglasio je Obradović. 

Kako je večerašnji meč izgledao iz ugla BC Partizan TV, pogledajte na: 

Partizan NIS: Kuruc 7, Panter 18, Ledej 13, Zagorac 4, Avramović, Koprivica 4, Dangubić 3, Smailagić 7, Miletić, Mur 8, Glas, Madar

Huventud: Buskets 4, Ribas 8, Brodžijanski 7, Ventura, Vives, Feliz 4, Vilis 11, Zagar, Birgander 6, Para 15, Maronka 2, Tomić 10

(Foto: Dragana Stjepanović, video: BC Partizan TV / EuroCup) 


Turk Telekom 89 : 73 Slask
Lokomotiv Kuban : Metropolitans 92
Dolomiti Energia Trento 61 : 77 Lietkabelis
Hamburg Towers 91 : 97 MoraBanc Andorra
Partizan 68 : 67 Joventut
Tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Partizan 3 3 0 6
2 Joventut 3 2 1 5
3 Turk Telekom 3 2 1 5
4 Lietkabelis 2 2 0 4
5 MoraBanc Andorra 2 2 0 4
6 Metropolitans 92 2 1 1 3
7 Slask 3 0 3 3
8 Hamburg Towers 3 0 3 3
9 Dolomiti Energia Trento 3 0 3 3
10 Lokomotiv Kuban 0 0 0 0