XS
SM
MD
LG

Milica Šebek: Fudbal u Makedoniji je kvalitetan

Milica Šebek

Ženska fudbalska liga u Makedoniji je u samom finišu prve polusezone, a borbu za prvo mjesto u šampionatu trenutno vode ekipa Skopja 2014, Tiverija Strumica i Ljuboten iz Tetova. Jedno kolo prije kraja prvog dijela sezone Skopje i Tiverija imaju po 24 osvojena boda, dok Ljuboten ima bod manje.

Ove sezone u zemlji jugoistočne Evrope vodi se velika borba za trofej, pa i liga godinama unazad dobija na velikom značaju i kvaliteti kada je u pitanju fudbal.

Milica Šebek je u ljetnom prelaznom roku pojačala redove ekipe Tiverije nakon što je napustila Breznicu i brzo se adaptirala na novu sredinu. Budući da joj ovo nije prvi put da igra u Makedoniji, nije joj puno trebala da se privikne kada je u pitanju fudbal u ovoj državi. 

U razgovoru sa SportDC.net ispričala nam je svoja iskustva kada je u pitanju klub i sama igra. 

- Polusezona je završena najbolje moguće za nas, kasnili smo dosta sa početkom prvenstva radi covida. Spremali smo se dugo vremena, a što je najgore nismo znali uopste kada ce krenuti prvenstvo, no najvažnije je da je počelo i da ga igramo. Što se tice mene, zadovoljna sam od strane moje ekipe. Pružili smo u ovom trenutku najbolje sto smo mogli i trenutno smo u samom vrhu tabele. Liga u Makedoniji je mnogo kvalitetnija posebno ove godine, jer ima dosta dobrih klubova kojima je cilj biti na vrhu tabele i osvojiti trofej. Želim da se zahvalim svojoj ekipi za svaku podršku na terenu i van terena. Mogu slobodno da kažem da ce svaka od njih izrasti u velikog igrača i da kažem da imaju veliku podršku od cijele uprave kluba. Da nastave da rade na sebi. 

Pored Šebek u Tiveriji nastupa i Marijana Jankov, sa kojim je imala priliku da nastupa u ekipi Breznice, pa Milica kaže kako joj je drago što dijeli svlačionicu sa njom i u Makedoniji. 

- Što se tiče mog povratka u Makedoniju, iskreno to mi nije teško palo. Znam kako funkcioniše Makedonski ženski fudbal jer sam imala priliku da nastupam u ovoj ligi. Mnogo mi je lakše što pored sebe imam osobu kao sto je Marijana Jankov, znam je dugo vremena, a i dosta vremena smo provele igrajući zajedno u istom klubu. Uklopile smo se veoma brzo, cijela ekipa nas je prihvatila i to je veliki plus kad promjeniš sredinu. U nastavku sezone očekujem da nastavimo sa ovakvim radom i još boljim rezultatima. Sigurna sam da će nam se sav rad i trud vratiti na terenu. Moje ambicije su da nastavim da radim na sebi, da pomognem mojoj ekipi i da odem negdje preko, poručila je Milica Šebek. 


SFK 2000 21 : 0 Spartak 2013
Iskra 0 : 2 Emina
Fortuna 3 : 1 Libero
Radnik Bumerang 3 : 0 FK Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 14 14 0 0 42
2 Radnik Bumerang 14 10 2 2 32
3 Emina 14 8 3 3 27
4 Iskra 14 6 2 6 20
5 Libero 14 5 3 6 18
6 FK Sloboda 14 2 2 10 8
7 Fortuna 14 1 3 10 6
8 Spartak 2013 14 1 3 10 6