XS
SM
MD
LG

Milana Knežević o jesenjoj polusezoni TSC Kanjiže: Možemo do plej ofa

Milana Knežević, igračica TSC Kanjiže

Ženski fudbalski klub TSC iz Kanjiže završio je prvi dio sezone u Super ligi Srbije za žene na petom mjesto na tabeli sa 16 osvojenih bodova i u nastavku sezone im predstoji bitka za plasman u plej of sa četvrtoplasiranom Slogom.

Izabranice Fanđa Vajde u 11 odigranih mečeva pobjedile su pet puta, a jednom su igrale neriješeno i pet puta su poražene. Imaju drugog najboljeg strijelca u prvenstvu, a to je Ivana Trbojević, koja je postigla 13 golova i dijeli drugu poziciju sa Živanom Stupar iz Spartaka.

Kao šlag na tortu došla je pobjeda u posljednjoj utakmici jesenjeg dijela prvenstva protiv ekipe Požarevca sa čak 19:0 sa čime su Kanjižanke otišle na zasluženu zimsku pauzu.

TSC od kada se plasirao u Super ligu Srbije postao je jedan od onih timova koji više nema samo visoke ambicije na papiru, nego su i ostale ekipe u prvenstvu sa velikom dozom respekta prihvatili ovaj relativno mladi sportski kolektiv.

Milana Knežević, fudbalerka TSC Kanjiže govorila je za SportDC.net povodom prve polusezone svog tima.

- Mogu reći da sam zadovoljna prvim dijelom sezone, a pogotovo samom završnicom, jer ekipa je odradila veoma dobar posao i ostale smo u igri za plej of što sam je jako bitno. Svjesne smo da nas u drugom dijelu čeka velika borba za top četiri i tako ćemo se i pripremati u narednom periodu kada započemo zimske pripreme. Nije bilo lako da prihvatimo ovu situaciju u kojoj se nalazimo, ne samo mi u Srbiji, nego u cijelom svijetu, budući da se svi zajedno borimo sa covidom, što nas je izuzetno pokosilo na početku sezone, ali smo tu prepreku uspjeli da savladamo i vratimo se još jači. Nadam se da ce se to sve završiti u nekoj skorijoj budućnosti i da će se sve vratiti u normalu.

Dvadesetdvogodišnja fudbalerka ističe da klub ima visoke ambicije i da je priča mnogo drugačija u odnosu na prošlu sezonu.

- Prve sezone kada smo se tek priključili Super ligi Srbije to je za nas bilo sasvim nešto novo i cilj je bio opstanak i to smo ispunili, a sada je priča već drugačija i ambicije mnogo veće. TSC je klub koji se još uvijek razvija, raste i mislim da ćemo u narednom periodu prikazivati jos bolje rezultate. Motivacija je sve veća iz utakmice u utakmicu, a kao sto sam vec rekla, svjesne smo da nas očekuje velika borba u drugom dijelu. Verujem u svoj tim i smatram da možemo biti u prve četiri ekipe. Sigurna sam da neće biti lako, ali isto tako sam sigurna da ćemo dati svoj maksimum i potruditi se da uspijemo u tome, zaključila je Milana Knežević, igračica TSC Kanjiže. 

TSC Kanjiža


SFK 2000 21 : 0 Spartak 2013
Iskra 0 : 2 Emina
Fortuna 3 : 1 Libero
Radnik Bumerang 3 : 0 FK Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 14 14 0 0 42
2 Radnik Bumerang 14 10 2 2 32
3 Emina 14 8 3 3 27
4 Iskra 14 6 2 6 20
5 Libero 14 5 3 6 18
6 FK Sloboda 14 2 2 10 8
7 Fortuna 14 1 3 10 6
8 Spartak 2013 14 1 3 10 6