XS
SM
MD
LG

EL: Zvezda dočekuje lidera, ko će slaviti u ruskom derbiju ?

Foto: Euroleague

Pred nama je duplo kolo u Evroligi. U 15. kolu ima nekoliko zanimljivih mečeva a Zvezda dočekuje lidera.

EFES vs BASKONIJA utorak 18:30h.

Efes je bio u seriji od četiri pobjede ali je sada doživio dva vezana poraza i opet nije u dobrom ritmu. Baskonija ima jednu tešku sezonu. Jesu dobili Asvel u poslednjem kolu ali daleko je to od idealnog a ruku na srce fali im i kvaliteta. Ovo će biti zanimljiv i moguće efikasan meč. Baskonija je znala u prošlosti dobiti Efes u gostia ali sada je ipak teško da se to desi.

FENERBAHČE vs MAKABI utorak 18:45h.

Fener je u dobrom ritmu jer su vezali dvije pobjede. Sa druge strane, Makabi je u izuzetno lošoj formi. Nisu oni ulivali povjerenje ni kad su igrali dobro a poslednji mečevi pokazali su i zašto. Fener igra mnogo bolje od trenutnog omjera ali djeluje da se polako bude. Kod Makabija je problem u ekipi jer je Naneli pred otkazom nakon incidenta na treningu. Fener u ovaj meč ulazi kao favorit i gledajući trenutnu formu, biće iznenađenje ako ne pobijede.

CRVENA ZVEZDA vs BARSELONA utorak 19h.

Zvezda je vezala dvije pobjede u Evroligi. Međutim, teško da će moći nastaviti niz. Naime, dočekuju trenutnog lidera na tabeli, ekipu Barselone. Biće ovo vjerovatno ne tako lijep meč. Zvezda jedinu šansu može tražiti kroz čvrstu odbranu jer napadački sigurno ne može parirati Barseloni. Objektivno, Barsa je kvalitetnija na svim pozicijima iako imaju problema sa povredama u vanjskoj liniji. Ipak, bez obzira na to, treba očekivati da dobiju ovaj meč.

ARMANI vs PANATINAIKOS utorak 20:30h.

Armani u ovaj meč ulazi kao ogroman favorit. Armani je nakon četiri poraza savladao Monako u prošlom kolu i sada želi nastaviti sa pobjedama. Panatinaikos izgleda bolje kako sezona teče pogotovo u odbrani. Međutim, teško je očekivati da ovde urade nešto. Imaju kvaliteta ali timski Armani izgleda mnogo bolje a ima i veću širinu.

REAL vs ALBA utorak 20:45h.

Real u ovaj meč ulazi kao ogroman favorit i svakako da traži iskupljenje za blijedu igru u El Klasiku. Međutim, moraće biti oprezni jer je Alba ekipa koja je nezgodna i koja se nikad neće tek tako predati. No, biće naravno veliko iznenađenje ako Real ne ostvari pobjedu ovde.

CSKA vs UNIKS srijeda 18h.

Ovo će možda biti i derbi kola. Oba tima igraju dobro. CSKA se digao nakon što su se kompletirali i izgledaju sjajno. Svi igraju odbranu pa i igrači poput Šveda. Što se Uniksa tiče, oni zaista igraju sjajno i Perasović ih je fantastično posložio. U poslednjem kolu savladali su Makabi. Sada žele savladati i CSKA. To im je pošlo za rukom u VTB ligi a vidjećemo da li će i u EL. Ovo bi trebao biti meč u kome će biti dosta taktičkog nadmudrivanja dva trenera i dosta borbe. Biće mnogo dobrih odbrana i dosta igre u kontaktu. CSKA jeste favorit ali neće im biti lako.

ŽALGIRIS vs MONAKO srijeda 19h.

Žalgiris je na tri pobjede i drži začelje u EL. Sa druge strane, Monako je u seriji od pet poraza. Nakon sukoba sa Majkom Džejmsom, Monako je otpustio Mitrovića i novi trener je zapravo povratnik u Monako, Saša Obradović. Klub je ispao nezahvalan prema Mitroviću jer su se olako odrekli trenera koji im je donio titulu u Evrokupu a samim tim i nastup u EL. Zbog cijele situacije u Monaku, neće biti iznenađenje ako Žalgiris dobije ovaj meč.

OLIMPIJAKOS vs BAJERN srijeda 20:30h.

Olimpijakos je doživio poraz kod Zvezde u prošlom kolu ali to ne umanjuje utisak o njima jer su mnogo pokazali u dosadašnjem dijelu Evrolige. Nakon lošijeg početka, Bajern igra sve bolje i bolje a u poslednjem kolu savladali su Efes uz sjajnu igru Lučića. Biće ovo jedan meč u kome će odbrane dominirati. Prošle sezone odigrali su dramatičan meč gdje je Cipser promašio trojku za produžetak a Trinkijeri se žalio nakon meča da je bio faul. Sigurno da će se Bajern htjeti osvjetiti. Olimpijakos jeste favorit ali imaće šta reći i minhnski klub.

ASVEL vs ZENIT srijeda 21h.

Očekivano, oba tima doživjela su pad. Asvel je bio u strašnoj seriji ali u poslednje vrijeme su van ritma a dosta ih je poremetila i povreda Lajtija. Zenit ni u jednom trenutku nije bio impresivan ali su rezultati bili nadrealno dobri. Sada su vezali tri poraza i pokušaće to prekinuti u Francuskoj. Biće ovde dosta borbe. I jedni i drugi akcenat stavljaju na odbrani. iako ne briljiraju ni jedni ni drugi, Asvel je taj koji je bliži pobjedi u ovom susretu.