XS
SM
MD
LG

EL: Real slavio u bizarnoj završnici, Efes produžio krizu Makabija

Foto: Euroleague

Košarkaši Reala savladali su Armani u 16. kolu Evrolige, rezultatom 75-73.

Prvi period nagovijestio je da nas čeka velika borba. Armani je nakon deset minuta vodio 19-18. Real je zaoigrao sjajno u drugom periodu. Kroz odličnu odbranu napravili su preokret te su sa +8 otišli na odmor. U trećem periodu Real je održavao vodstvo pa je sa +7 ušao u poslednji period. Real je u 4/4 imao i 12 poena prednosti i djelovalo je da će mirno privesti meč kraju. Međutim, Armani je prišao na 74-72.

Kozer je potom imao dva bacanja na 15 sekundi do kraja. Jedno je dao ali drugo ne. Međutim, skok hvata Tavares a Armani faulira Hangu. Međutim, Mađar je promašio oba bacanja a Jabusel je faulirao Hola. Hol je pogodio prvo, promašio drugo a Dilejni je promašio trojku za pobjedu nakon što je uhvatio ofanzivni skok.

Jabusel je vodio Real do pobjede sa 13 poena dok je domaće vodio Šilds sa 18 poena.

Efes je sjajnom 4/4 slomio Makabi i došao do pobjede rezultatom 92-78. Tako se nastavila kriza Makabija koji je u jednom momentu imao dobre rezultate. Barsa je uz dosta muke savladala Panatinaikos sa 85-82 a Nedović je promašio trojku za produžetak. Inače, meč je završio sa 18 poena.