XS
SM
MD
LG

Ivan Vučković prvi čovek Timoka: Prvi smo obavestili oficira za integritet FSS

Nakon što je UEFA dojavila FSS o nameštenoj utakmici između pančevačkog Železničara i zaječarskog Timoka u 9. kolu Prve lige Srbije, oglasio se generalni direktor FK Timok 1919 Ivan Vučković.

- Tokom pomenute utakmice u Pančevu primetili smo sa tribina da se neki naši igrači ponašaju sumljivo i neprofesionalno na terenu, da se ne zalažu i ne pružaju maksimum. Posle utakmice održali smo vanrednu sednicu Upravnog odbora kluba, na kojoj smo sa događajima upoznali i ostale članove rukovodstva kluba, a potom smo o našim sumnjama i čudnom ponašanju nekih naših fudbalera odmah i prvi upoznali oficira za integritet FS Srbije. Odmah smo uzeli izjave od svih fudbalera i članova stručnog štaba i sve to prosledili FS Srbije, a sa sumljivim igračima smo raskinuli ugovore i za njih su vrata Timoka zatvorena - rekao nam je Ivan Vule Vučković, prvi čovek zaječarskog Timoka.

Bez potpitanja je nastavio da iznosi činjenice:

- Kao klub sa bogatom i dugom tradicijom uvek smo se zalagali za poštenu, fer i korektnu igru i time se ponosimo. U 103 godina postojanja Timoka (Timok je osnovan 1919. godine) nikada i niko nije bacio mrlju na ovaj klub, koji je sa ponosom sinonim sportskog Zaječara. Istakao bih i da smo do sada uvek imali izvanrednu i obostranu saradnju sa čelnicima FS Srbije, FS RIS, FSZO i GFS Zaječara. Tako je bilo ranije, tako je sada, a tako će sa sigurnošću biti i u narednom periodu. Uvek. Sa ponosom ističem da je Timok nosilac razvoja fudbala u Timočkoj krajini i šire. U našim redovima osim seniorskog pogona sa puno uspeha funkcioniše još šest mlađih kategorija, sa preko 300 talentovanih poletaraca, koji su budućnost kluba - kaže Vučković.

Da podsetimo, Timokovci su jesenji deo prvenstva završili na 15. pretposlednjem mestu prvoligaškog karavana, pa im na proleće predstoji žestoka borba za očuvanje statusa. U suprotnom, zna se… Dok se igrači nalaze na (ne)zasluženom odmoru, čelnici kluba u predstojećem prelaznom roku zahvaliće se na daljoj saradnji nekim fudbalerima kojima je Prva liga preveliki zalogaj, a u isto vreme pokušaće da ojačaju svoje redove sa kvalitetnijim fudbalerima, sposobnim da sa Timokom doplove do mirne luke.

Početak priprema za nastavak sezone zakazan je za 10. januar 2022. godine.