XS
SM
MD
LG

Pregled NBA lige: Jokić oborio novi rekord, Lejkersi sve više tonu

Foto: Denver Stuffs

Pred nama je novi pregled NBA lige. Tokom proteklih par dana bilo je zanimljivih mečeva ali i opšteg haosa jer je preko 200 igrača u Kovid protokolima.

-Bruklin je prvi na Istoku sa 23-9 omjerom. Iako su bez Durenta, savladali su oba tima iz Los Anđelesa. Prvo su savladali Lejkerse. Vodili su veći dio meča dvocifrenom razlikom ali su Lejkersi došli do izjednačenja. Potom je Klekston pogodio pod faulom, Vestbruk promašio zakucavanje a Harden je bacanjima potvrdio pobjedu. Valja reći da su Harden i Mils odigrali sjajno. Harden je odigrao sjajno i protiv Klipersa a taj meč su dobili dosta lakše.

-Čikago je na 21-10. Oni su u proteklih par dana savladali Indijanu i Atlantau. U oba meča trio DeRozan, Lavin i Vučević odigrao je fenomenalno oba meča a Vučević je posebno impresivan bio protiv Atlante. Milvoki je na 22-13. Baksi su dobili samo Boston tokom proteklih dana. Boston je u većem dijelu imao dvocifrenu prednost ali Baksi zahvaljujući majstorijama Janisa i dvije trojke Metjuza, dolaze do pobjede a valja reći da je Tejtum sa druge strane imao par loših poteza. Majami je na 21-13 nakon što su rutinirali Orlando. Klivlend ima velike muke sa izostancima ali su savladali Torotno 45 razlike pa su na 20-13.

-Filadelfija je razbila Vizardse pa su oba tima na 17-16. Šarlot je bio ubjedljiv protiv Hjustona te je sada na 18-17. Boston je izgubio pomenuti meč sa Baksima a potom su izgubili i na gostovanju kod Minesote i sada su na 16-18. Toronto je izgubio ubjedljivo kod Klivlenda te je na 14-16. Niksi su dobili Atlantu poprilično rutinski za Božić a Atlanta je potom izgubila i od ekipe Čikaga. Sada oba tima imaju 15-18.

-Golden Stejt je lider lige i Zapada sa 27-6. Voriorsi su savladali Sanse za Božić. Voriorsi su bolje otvorili meč ali su u drugom periodu Sansi napravili preokret. Od tada pa do završnice se vodila velika borba. Iako je Kari bio najbolji, meč je svojom serijom sjajnih poteza prelomio Oto Porter dok su Toskano Anderson i Pejton potpuno ugušili igru Bukera. Nakon poraza od Voriorsa, Sansi su izgubili i od Memfisa. Iako su gubili, Buker je trejkom na pet sekundi do kraja donio preokret. Međutim, Morent prodorom vraća vodstvo Memfisu a Bridžis promašuje šut za pobjedu.

-Juta je na 24-9. Za Božić su dobili Dalas i to nakon velike borbe. Potom su dosta rutinski savladali Sparse iako to sam rezultat i ne govori baš. Memfis je na 21-14. Oni su uz pomenuti meč sa Sansima, savladali i Kingse ali dosta lakše. Denver je peti na Zapadu sa 16-16. Dobili su Kliperse uz još jednu brutalnu Jokićevu partiju. Imao je novi 20+20 učinak te je šestim takvim mečom postao klupski rekorder sa 20+20 partijama. Inače, meč su dobili u neizvjesnoj završnici. Rivers je odigrao odlično a X faktor bio je Rid sa 15 poena i odbranom na Džeksonu na kraju. Uz meč sa Denverom, Klipersi su izgubili i od Netsa pa su na 17-17.

-Dalas je na 16-17. Prvo su nakon velike borbe izgubili od Jute a onda su lako dobili Portland. I dalje su bez Dončića ali im dosta znači što Branson igra sjajno. Minesota je dobila Boston pa je na 16-17. Novel je odigrao sjajan meč a valja spomenuti da je odlično odigrao i Greg Monro koji je potpisao skoro kratkoročni ugovor. Lejkersi su izgubili od Netsa i to im je peti uzastopni poraz. Jednostavno, LeBron igra fantastično ali koliko god on bio dobar toliko je Vestbruk loš. 

-Što se tiče ostalih, Sparsi su trenutno na 14-19 što je dovoljno za deseto mjesto. Međutim, borba za plej in biće baš uzbudljiva. Između Sparsa koji su deseti i Pelikansa koji su 14. razlika je u samo dvije pobjede.