XS
SM
MD
LG

EL: Derbi u Barseloni, više od pola kola odloženo

Foto: Euroleague

Pred nama je 20. kolo Evrolige. Zbog problema sa koronavirusom, odloženo je pet mečeva ali će za razliku od prošle sedmice biti košarke.

Kolo otvaraju Fenerbahče i Olimpijakos. Meč je na programu u utorak od 18:45h. Fener će biti oslabljen u narednom periodu jer neće biti Veselog i De Koloa. Naravno, moguće da će biti još nekih izostanaka sa obje strane radi koronavirusa. Što se samog meča tiče, ovo je izuzetno bitan meč za Fener. Uhvatili su dobar ritam ali su povrede te koje ih sada mogu poremetiti. Olimpijakos cijele sezone igra odlično i u ovaj susret ulazi kao favorit s obzirom na probleme u redovima domaćih.

Bajern od 20:30h dočekuje ekipu Žalgirisa. Ovo je meč gdje Bajern nema prava na kiks. Igra kod kuće protiv najlošije ekipe u ligi i ako žele u TOP8, moraju dobiti. Žalgiris je u međuvremenu ostao bez Dragića koji je prešao u Cedevita-Olimpiju. Treba očekivati meč gdje će odbrane dominirati a Bajern je svakako favorit.

Barselona u derbiju kola dočekuje Armani od 21h. Kada su prvi meč igrali, bio je to duel dvije prvoplasirane ekipe. Armani je slavio u tom meču ali nakon tog meča su upali u krizu. Barsu to nije mnogo poremetilo pa je nastavila sa dobrim rezultatima. Međutim, u poslednjem susretu razbila ih je Baskonija a za vikend ih je u ligi dobila Manresa. Ono što valja istaći, Higins se vraća što je velika stvar za njih dok je Armani u međuvremenu doveo Treja Kela. Teško je trenutno bilo šta prognozirati ali svakako da se očekuje pobjeda Barse.

U srijedu će se odigrati samo meč Panatinaikosa i CSKA u Atini od 20h. Panatinaikos je jedna od lošijih ekipa ali kada imaju svoj dan mogu biti nezgodni. CSKA ne igra dobro, muče se i nikako da uhvate paravi ritam. Radi toga svega, ove nemaju prava na kiks i prosto moraju opravdati ulogu favorita.

Ostali mečevi ovog kola su odloženi do daljeg.