XS
SM
MD
LG

Sport Park najbolji

MODRIČA – U modričkom Kulturno-sportskom centru u subotu uveče završen je 26.Svetosavski turnir u futsalu „Modriča 2022“ čiji organizator je bio Kulturno – sportski centar, a generalni pokrovitelj opština Modriča. Pobednik turnira je „Sport park Rudanka – Drinić“.

Finale je ponudilo igru Sport parka Rudanka – Drinić i „DM montaže“ iz Broda, golova nije bilo, ali je posle penala slavio Sport park Rudanka – Drinić sa 4:3. Najefikasniji strelac je Cvijetin Pavić iz „DM montaže“, dok je najbolji golman Zoran Stanivuković, inače kapiten pobedničke ekipe , koji je obećao siguran dolazak i naredne godine.

„Meni je prvi put da dolazim u Modriču. Prijatno sam iznenađen brojem ekipa i poznatim imenima iz sveta fudbala. Sve pohvale za organizaciju turnira, sve je bilo na zavidnom nivou. Vidimo se i iduće godine“, rekao je Stanivuković.

Penali su odlučili pobednika i u selekciji veterana, pa je „Kamen produkt“   nakon 1:1, u lutriji slavio protiv Gradačva sa 5:4. Presudila je odbrana Velibora Savića, najuspešnijeg golmana u selekciji veterana, dok je Danijel Stojanović prvi strelac među veteranima – igračima. Kapiten pobednika, veteran Dragan Lazić kaže da je presrećan da je domaći tim slavio.

„Konkurencija je bila jaka, ali zaslužili smo da pobedimo, da nagrada ostane ovde. Igramo često, igraćemo i naredne godine“, najavio je Lazić.

Direktor KSC Modriča Dejan Stojanović nije krio zadovoljstvo što je ovogodišnja manifestacija u svim parametrima jedna od najboljih.

„Koristim ovu priliku da se zahvalim svim učesnicima turnira, službenim licima, gledaocima i svima onima koji su na bilo koji način pomogli organizaciju istog. Naravno, čestitam pobednicima i najboljim pojedincima u seniorskoj i konkurenciji veterana“, istakao je Stojanović.

Ovogodišnja smotra futsala okupila je u Modriči 34 seniorske i sedam ekipa veterana iz 17 opština i gradova Republike Srpske i BiH. Trajala je pet dana, odigrane su 82.utakmice, a sve se odvijalo pod pokroviteljstvom opštine Modriča. Pehare i vredne nagrade uručio je Jovica Radulović, načelnik Modriče.

„Jedan u nizu lepih događaja koji su obeležili prvi mesec nove godine. Značaj ove manifestacije veći je utoliko što se odvija nakon pandemije zbog koje prošle godine nije organizovan. Odazvao se veliki broj ekipa, trajalo je pet dana, okupio je preko 2.000 gledalaca i prezadovoljni smo kvalitetom igre. Obaveza opštine Modriča je da uvek podržavamo mladost i sport i da 27.turnir bude još masovniji, bogatiji sa nagradama, da bude regionalni, odnosno da bude međunarodnog karaktera. Blizu smo i EU, a sve ovo je tradicija koju treba da negujemo“, rekao je Radulović.

Modrički 26.turnir bio je baš da se pamti...

Ostali fotosi: